Άντρια Ζίβκοβιτς: Πεδίο λαμπρό μπροστά του!

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ζαΐρης - Κώστας Πετρωτός

Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο Ζίβκοβιτς συμπλήρωσε 100 αγώνες Πρωταθλήματος και 150 συνολικά σε επίσημους αγώνες. Πλέον και μετά την επέκταση του συμβολαίου του που ανακοινώθηκε και επισήμως χθες, είναι βέβαιο πως θα μπει στην τριάδα των ξένων ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές. 

Αυτή τη στιγμή στην 3η θέση και πάντα για το Πρωτάθλημα είναι ο Φούρτουλα με 216 συμμετοχές. Στη δεύτερη θέση είναι ο Βιεϊρίνια με 229 και πρώτος ο Γκουερίνο με 233 συμμετοχές. Σε κάθε περίπτωση, ο Σέρβος επιθετικός θέλει να πανηγυρίσει πολλά γκολ και τίτλους με την αγαπημένη του ομάδα.

Δίψα για τίτλους και CHL

Ηταν 6 Σεπτεμβρίου 2020 όταν σε καιρό πανδημίας, ο Ζίβκοβιτς έφτανε στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το συμβόλαιο του (σχετική φωτογραφία). Με την προστατευτική μάσκα που έκρυβε το χαμόγελο του. Όμως η πανδημία ανήκει στο παρελθόν και ο Σέρβος επιθετικός σκορπίζει χαμόγελα στους φίλους του Δικεφάλου. 

Σπουδαία ευρωπαϊκά γκολ όπως αυτά απέναντι στην Μπενφίκα και την Μπεσίκτας. Αλλά και στις εγχώριες διοργανώσεις. Και προφανώς θέλει να πανηγυρίσει και άλλους τίτλους και να είναι αυτός που θα γράψει επιτέλους την… κενή σελίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ που είναι η συμμετοχή του σε ομίλους του CHL.

Δεν συμβιβάζεται με την αποτυχία. Μια από τις κορυφαίες φωτογραφίες του και ενδεικτικές του πάθους του. Ο ΠΑΟΚ έχει παραχωρήσει ισοπαλία 4-4 με τον ΝΠΣ και ο Αντρια αρνείται να το αποδεχθεί.

Ένα Κύπελλο, αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό μετά από δική του μαγική πάσα στον Κρμέντσικ έχει πανηγυρίσει ο Αντρια. Αποφασισμένος να ζήσει και άλλες τέτοιες και ακόμη πιο σπουδαίες στιγμές.

Εχει… παγώσει γεμάτα γήπεδα αντιπάλων. Εδώ πανηγυρίζει ένα από τα γκολ του στη Λεωφόρο σε μια άνετη και επιβλητική νίκη της ομάδας του.

Είναι από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που έχουν διψήφιο αριθμό γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και φέτος στο Conference League έχει μπει φουριόζος και αποφασισμένος να συνεχίσει να σκοράρει.

Θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει ένα ακόμη Κύπελλο! Όμως ο ανεκδιήγητος Λαόθ του το στέρησε. Ο Ζίβκοβιτς απορημένος κοιτά τον Ισπανό στον τελικό με τον Παναθηναϊκό πριν από δυο χρόνια.

Ηταν κομβικός στο να πάρει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση στους ομίλους του Conference League. Σε έξι ευρωπαϊκούς αγώνες σκόραρε τρία σημαντικά γκολ ενώ άλλα δυο έχει σημειώσει στο Πρωτάθλημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.