Αντώνης Καργιώτης: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του από μέλη του πλοίου Blue Horizon

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2024

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, που τον έσπρωξαν εκτός του πλοίου.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2023, όταν ο 36χρονης Αντώνης προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο Blue Horizon, με μέλος του πληρώματος με το οποίο είχαν διαφωνία, να τον σπρώχνει με δύναμη, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο αδικοχαμένος 36χρονος, ο οποίος είχε πληρώσει κανονικά το εισιτήριο την τραγική εκείνη ημέρα, συνήθιζε να κάνει αρκετά συχνά το δρομολόγια Πειραιάς - Κρήτη, γνωρίζοντας αρκετά μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, στο οποίο θα επιβιβαζόταν και στο τελευταίο του ταξίδι.

Μάλιστα, ο Αντώνης Καργιώτης, ο οποίος ήταν μέλος 10μελούς οικογένειας, ζούσε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι  μαζί με τις δύο του αδελφές, ενώ λίγες μόλις μέρες πριν τον θάνατό του, είχε χάσει τη μητέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φονική πτώση του 36χρονου στη θάλασσα, ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο, πατώντας στον καταπέλτη που ήδη βρισκόταν σε φάση ανύψωσης, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από βίντεο που κατέγραψε κινητό τηλέφωνο αυτόπτης μάρτυρας. 

Τις επόμενες μέρες της δολοφονίας, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σημαντικά ηχητικά ντοκουμέντα από τα μικρόφωνα της γέφυρας του πλοίου και το «μαύρο κουτί», αλλά και από επικοινωνίες του πλοίο με το Λιμεναρχείο, συνομιλίες με την εταιρεία και συνομιλίες μεταξύ του καπετάνιου και του πληρώματος που επιβεβαίωναν το έγκλημα.


Τον Ιανουάριο του 2025 η δίκη για τη δολοφονία του

Κατά πληροφορίες, η δίκη για τη δολοφονία του αδικοχαμένου Αντώνη θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου του 2025, ενώ τον ερχόμενο Μάρτιο εκπνέει το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών που ορίζει ο νόμος για τους δυο από τους τέσσερις κατηγορούμενους, που είναι προφυλακισμένοι και συγκεκριμένα για τον πλοίαρχο και τον ύπαρχο. 

Παράλληλα, ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.