Αντιδράσεις στην Τουρκία για τις γυναικοκτονίες: Ο Ερντογάν τα έβαλε με τα... σίριαλ

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2024

Ξεσηκωμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία η άγρια διπλή γυναικοκτονία δύο 19χρονων κοριτσιών, με αποκεφαλισμό της μίας, από έναν επίσης 19χρονο, ο οποίος αυτοκτόνησε στη συνέχεια, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη πριν από τέσσερις ημέρες (4/10).

Το σοκαριστικό περιστατικό της διπλής γυναικοκτονίας έχει προκαλέσει ένα κύμα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης, με τις γυναίκες να ξεκινούν μία ιδιότυπη καμπάνια στα social media, με το σύνθημα «Δεν νιώθουμε ασφαλείς».

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δήλωσε πως «δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τους νέους μας να χάνονται στους σκοτεινούς διαδρόμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ψηφιακών καναλιών, όπου βρίσκεται κάθε είδους κακία».

Υποστηρίζει ότι το κακό εξαπλώθηκε μέσω των ψηφιακών πλατφορμών, των «διεστραμμένων κινημάτων», του εθισμού στα ναρκωτικά, της μάστιγας του αλκοόλ, της «κουλτούρας της μαφίας, που ενθαρρύνεται από τηλεοπτικές σειρές και των κενών στο σύστημα εκτέλεσης του σωφρονισμού».

Σημείωσε, μάλιστα, πως «ως έθνος και κράτος, είναι αναπόφευκτο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δυτικές χώρες, εάν δε ληφθούν μέτρα για την πρόληψη αυτών των περιστατικών. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους νέους μας στο έλεος της σύγχρονης λαϊκής κουλτούρας. 

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τους νέους μας να χάνονται στους σκοτεινούς διαδρόμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ψηφιακών καναλιών, όπου βρίσκεται κάθε είδους κακία. 

Οι εθνικές και πνευματικές μας αξίες, που κράτησαν το έθνος μας ακλόνητο για αιώνες, θα είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μας σε αυτό τον αγώνα και θα πρέπει να συμβάλει στην οικοδόμηση της εθνικής ταυτότητας των νέων μας μέσω κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.