Άνοιξε παράθυρο πρόκρισης, εκεί. Θα κλείσει παντζούρια, εδώ;

Αρις Νικολάκης31 Αυγούστου 2023

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν, εφέτος», είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Φυσικά. Στο μηδέν τελείωσε πέρυσι ο ΠΑΟΚ. Με ευθύνη προπονητή και τεχνικού διευθυντή βεβαίως, βεβαίως…

Δεν αναμοχλεύουμε πάθη. Δε θάβουμε όμως, λάθη. Διαφωνείτε;

Σημασία έχει το γεγονός της μεταμόρφωσης του ΠΑΟΚ. Με ευθύνη του προπονητή του βεβαίως, βεβαίως. Ο τεχνικός διευθυντής πήγε από εκεί που πήγαν κι άλλοι. Υγεία να έχει ο άνθρωπος.

Πολλοί ήθελαν, τα τελευταία χρόνια, να αλλάξουν τον ΠΑΟΚ . Ουδείς ήθελε, να αλλάξει τον εαυτόν του. Ουδείς μέχρι πρότινος. Τούτο επειδή από πρότονος άλλαξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Μεταμόρφωσε τον ΠΑΟΚ. Κι απόψε θέλει μία υπογραφή – δια της πρόκρισης στους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ – για να καταστεί γεγονός η μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ. Δίχως μάλιστα, σημαντική βοήθεια από εφετινές αλλαγές. Δηλαδή, μεταγραφικές ενισχύσεις. Συμφωνείτε;

Δεν είναι εύκολη υπόθεση αυτή η υπογραφή, η οποία λείπει από το επιτελούμενο εφέτος, έργο του Ρουμάνου προπονητή, στην Τούμπα. Το 1-2 στο Εδιμβούργο δεν εγγυάται την πρόκριση στη Θεσσαλονίκη. Μάλλιασε το χέρι μας, να το γράφουμε. Η Χαρτς δεν ήρθε στην Ελλάδα, για να αποκλεισθεί από τον ΠΑΟΚ. Η braveheart νοοτροπία της σκωτσέζικης ομάδας είναι το σοβαρότερο ανάχωμα στην επέλαση της ελληνικής προς τους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Δεν είναι δε, υπερβολή μία εκτίμηση μας. Η Χαρτς είναι ίσως, το σκληρότερο «καρύδι» κι από τις τρεις αντιπάλους του ΠΑΟΚ στους προκριματικούς αγώνες της διοργάνωσης. Ως τέτοιο πιστεύουμε, θα αντιμετωπισθεί απόψε στην Τούμπα.

Φυσικά, υπάρχουν πλεονεκτήματα για τους γηπεδούχους στη ρεβάνς. Ως φιλοξενούμενοι και πλήρεις και κόσμο πολύ δεν είχαν, στον πρώτο αγώνα. Ως γηπεδούχοι; Για τα δεδομένα των ημερών και πλήρεις είναι. Και κόσμο πολύ… Και καυτό και καυτό… Έχουν!

Αυτές οι διαφορές του τότε, με το τώρα, στη θεωρία είναι σημαντικές. Στην πράξη; Στο χέρι του ΠΑΟΚ είναι, να τις αξιοποιήσει και στην πράξη. Πως; Προπονητές και παίκτες του ξέρουν! Όσο για τον κόσμο; Η δική του υπομονή κι επιμονή μετρούν ιδιαίτερα. Για να μην πούμε, που τελικά το λέμε… Υπομονή κι επιμονή της κερκίδας είναι το «μυστικό της επιτυχίας» στο γήπεδο.

Να, η ευκαιρία απόψε, λοιπόν για τον ΠΑΟΚ. Και τι ευκαιρία; Ευκαιρία, για να περάσει σε άλλη φάση! Θα τη χάσει; Άνοιξε το παράθυρο της στο Εδιμβούργο με επική νίκη. Θα κλείσει τα παντζούρια του στη Θεσσαλονίκη; Με τον κόσμο του στην Τούμπα; Ε, όχι! Αυτά δε γίνονται…

Αν κι ο κακός εαυτός του τον έχει οδηγήσει ουκ ολίγες φορές σε αυτοκτονίες. Ξεκινώντας εφέτος από το μηδέν, κατά πως είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, «πέταξε» πολύ ψηλά ο «δικέφαλος». Υπερέβη εαυτόν καταβάλλοντας εκπληκτική προσπάθεια. Θα την πετάξει στα σκουπίδια; Ε, όχι! Αυτά δε γίνονται…

Αυτό λέμε εμείς!

ΥΓ 1 : Απ' όλους τους κλέφτες, οι ηλίθιοι είναι οι χειρότεροι. Κλέβουν χρόνο και κέφι…

ΥΓ 2 : Από την άλλη πάντως, καλά που υπάρχουν κι αυτοί – της Νατοϊκής Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM) – στην Τουρκία. Διεγείρουν μνήμες στην επιλήσμονα Ελλάδα!

ΥΓ 3 : Αυτοί οι ηλίθιοι λοιπόν, για δεύτερη συνεχή χρονιά (ενώ την πρώτη έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια τους…) αναρτούν συγχαρητήριο μήνυμα στην τουρκιά επί τη επετείω της Καταστροφής της Σμύρνης!

ΥΓ 4 : Ουδεμία έκπληξη πρέπει προκαλείται. Οι πρόγονοι τους έβλεπαν από τα πλοία τους - τέτοιες ημέρες το 1922 – Χριστιανούς να καίγονται στη φωτιά. Να πνίγονται στο αίμα. Έκαναν πως δεν έβλεπαν τα παλιοτόμαρα…

ΥΓ 5 : «Για όλα εκείνα ντρεπόμουν που ανήκα στο ανθρώπινο γένος», έγραψε ο George Horton - Πρόξενος των ΗΠΑ τότε, στη Σμύρνη - στα απομνημονεύματα του!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.