Ανησυχία… και ελπίδες, με τον χρόνο όμως να πιέζει

Δημήτρης Μπούζας09 Ιουλίου 2024

Είναι αλήθεια πως το εν εξελίξει και προς το φινάλε του Euro, όπως επίσης και η περίλαμπρη πρόκριση της εθνικής αντιπροσωπευτικής μας ομάδας στο μπάσκετ, «έσπρωξαν στη γωνιά» το ενδιαφέρον για την μεταγραφική δραστηριότητα. Η επικαιρότητα επικεντρώθηκε δικαιολογημένα στα δύο ξεχωριστά και πανευρωπαϊκής αίγλης και επιπέδου γεγονότα, αφήνοντας στην άκρη τα όσα ελάχιστα – όπως αποδείχθηκε – μέχρι στιγμής «επιτεύγματα» είχαμε στο μέτωπο των μεταγραφών. 

Με δεδομένη πλέον και την εικόνα των πρώτων φιλικών τα πράγματα στο συγκεκριμένο θέμα που αφορά την ενίσχυση των ομάδων, στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε από την έναρξη και μέχρι σήμερα της μεταγραφικής περιόδου, αρχίζουν να διαμορφώνονται κάτω από διαφορετικές συνθήκες, από ότι στο «ξεκίνημα». Η άνεση έχει μετατραπεί σε πίεση και οι δυσκολίες μαζί με τις αποτυχίες, έγιναν ένα πρόσθετο βάρος, το οποίο για κάποιους συγκεκριμένους είναι ασήκωτο. Η εικόνα η γενική όπως σε όλα τα προηγούμενα σχόλια μας είχαμε τονίσει, παραμένει θολή και μέχρις ενός σημείου και απογοητευτική. Οι σοβαρές κινήσεις ελάχιστες και ο φόβος για κάποιες ομάδες του ρετιρέ να χάσουν υπερπολύτιμους παίκτες, είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Ήδη η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει τον Πινέδα. 

Οι Μεξικανοί το δίνουν σίγουρο, ωστόσο Ενωσίτικες πηγής αναφέρουν πως ήρθαν σε επαφή με τον παίκτη και τον έχουν μεταπείσει για να παραμείνει. Στην ίδια κατηγορία και ο Ολυμπιακός, ο οποίος προσεύχεται να μην βρεθεί δεύτερος υποψήφιος για τον Ελ Καμπί μετά την Φενέρ, της οποίας την πρόταση αρχικά δέχθηκε ο Μαροκινός και στη συνέχεια όπως διακινείται υπάρχει το ενδεχόμενο να την απορρίψει, γιατί οι Τούρκοι δεν του υπόσχονται ότι θα είναι ο πρώτος φορ του ρόστερ. Πληροφορίες ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στον Παναθηναϊκό με τον Τσέριν. 

Του οποίου οι εμφανίσεις στο Euro ήταν εξαιρετικές. Ο Σλοβένος έστειλε μήνυμα δυσαρέσκειας, θέτοντας θέμα αναμόρφωσης του συμβολαίου του με απολαβές σχεδόν διπλάσιες. Καλά πληροφορημένοι κύκλοι λένε ότι ο Αλαφούζος τον διαβεβαίωσε και τον καθησύχασε ότι κάτι τέτοιο είναι μέσα στο πρόγραμμα της πράσινης διοίκησης. Περνώντας στους πρωταθλητές, είναι σαν να μπαίνεις σε ένα «χώρο» που δεν έχει αλλάξει απολύτως σε τίποτα. Ο απόηχος του εφιαλτικού… «είμαστε ένα βήμα κοντά» που επί ημέρες ακούγονταν για τον έναν μετά τον άλλο στόχο (Μεϊτέ, Κετζιόρα), επανέρχεται και σου κόβει κάθε διάθεση για περαιτέρω εξηγήσεις και διερευνήσεις. 

Του Λουτσέσκου τα μεταγραφικά έχουν διαμορφωθεί με αυτόν τον τρόπο που πιέζουν για πολλούς λόγους, περισσότερο από τις άλλες ομάδες. Δεν είναι μόνον ο χρόνος αλλά και οι «ενδείξεις» που προβληματίζουν. Δεν θα επεκταθώ στο θέμα. Άλλωστε και κατά κάποιο τρόπο το ανέδειξε με τις σιβυλλικές δηλώσεις του και ο κόουτς. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο πέρα από όλα τα άλλα, το γεγονός ότι δεν ανακοινώνεται απολύτως τίποτα για φορ κρούσεως. Κι όταν ακούγεται αμέσως οι «λαγοί», τα «φερέφωνα» και οι φίλα προσκείμενοι πέφτουν όλοι μαζί σε όλα τα ΜΜΕ, για να το αποδομήσουν με χίλιους δυο τρόπους. 

Τέλος και για να μην σας κουράζουμε, μένουμε με την ελπίδα πως ο Λουτσέσκου ο οποίος είδε στα δύο πρώτα φιλικά τι μπορεί να περιμένει από τις ρεζέρβες του και από το υπάρχον ρόστερ του, θα απαιτήσει αυτό που επιβάλουν οι περιστάσεις και το οποίο άλλωστε έχουν υποσχεθεί οι υπεύθυνοι. Υπάρχουν ελπίδες; Ναι, υπό όρους και σοβαρές προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.