Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Δίστομο - Η εικόνα σε Κερατέα και Σταμάτα

Metrosport Team01 Ιουλίου 2024

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά στο Δίστομο, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση το απόγευμα της Κυριακής (30/6), σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές, λόγω του δύσβατου σημείου που ξέσπασε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 4η ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Επί ποδός βρίσκονται υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα, ολονύχτια μάχη για να μπορέσουν να οριοθετήσουν τη φωτιά που έκαιγε παρθένο δάσος ανάμεσα στο Διόνυσο και τη Ροδόπολη έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Σταμάτα και Κερατέα.

Ωστόσο, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μικρές διάσπαρτες εστίες φωτιές, με τις ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιθεωρούν την εικόνα στην περιοχή.

Συνολικά 38 αεροσκάφη και ελικόπτερα επιστρατεύτηκαν και στις δύο μεγάλες πυρκαγιές, χωρίς όμως να προλάβουν την γρήγορη επέκταση τους

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ένας 45χρονος άνδρας στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί από τη φωτιά στη Σταμάτα, έπαθε ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο κέντρο υγείας Καπανδρίτιου, δεν τα καταφερε.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.