Ανέπνευσε αλλά χρειάζεται ένεση ποιότητας

Βασίλης Βλαχόπουλος04 Σεπτεμβρίου 2023

Κανείς δεν πνίγηκε αρχές Σεπτέμβρη σε μια μαραθώνια κούρσα που βαστά μέχρι την άνοιξη, κακά τα ψέματα όμως ο Λορέν Μορόν φρόντισε να κρατήσει τον Αρη στην επιφάνεια του νερού γιατί οτιδήποτε άλλο κι αν συνέβαινε χθες, θα τον βύθιζε ακόμη περισσότερο. Ο Ισπανός λειτούργησε σαν γνήσιος φορ στις δύο από τις τρεις σωστές μπαλιές που πήρε, με εξαίρεση δηλαδή την πρώτη όπου κακώς δοκίμασε το σουτ του από τα τριάντα μέτρα.

Στη δεύτερη «κρύφτηκε» πίσω από το σώμα του ξεχασμένου Αλβαρες πριν την εξαιρετική εκτέλεση και στην τρίτη εκμεταλλεύτηκε σωστά το έλλειμμα επικοινωνίας της αμυντικής τετράδας του Αστέρα στη φάση του κερδισμένου πέναλτι. Κι έτσι οι «κίτρινοι» πήραν βαθιά ανάσα στο ντεμπούτο του Ακη Μάντζιου, αλλά αυτό που παρουσίασαν δεν ήταν δα κάτι που τονώνει την ψυχολογία, ίσα-ίσα που ενισχύει την ανάγκη ενέσεων ποιότητας. 

Το επιθετικό πρόβλημα δεν θα λυθεί μόνο με την έλευση του Σάπι Σουλεϊμάνοφ, χρειάζεται και αριστερός ακραίος αλλά και δεύτερο φορ. Δεν γίνεται καν συζήτηση για αμυντικό χαφ αλλά κι έναν δημιουργό πίσω από τον φορ. Για να είμαι ειλικρινής το… «ίσως γίνουν και πέντε μεταγραφές», του Ελληνα τεχνικού προβλημάτισε λίγο υπό την έννοια του κινδύνου να «χαλάσει» κάποια από τις δύο κλεισμένες μεταγραφές.

Αυτή η νίκη προσφέρει ηρεμία και αυτοπεποίθηση στην ομάδα, αλλά η εικόνα των μισοάδειων κερκίδων στέλνει μήνυμα στη διοίκηση ότι θα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης του καραβιού. Για πρώτο παιχνίδι Πρωταθλήματος στο «Κλ. Βικελίδης» και μετά τους 35-36 χιλιάδες κόσμου που ήταν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αριθμητικά, ο κόσμος ήταν ελάχιστος.

Αντί επιλόγου, αν ο Χαλκιδικιώτης Τσακαλίδης αδυνατεί να εκτιμήσει το ίδιο δύο (σχεδόν) ίδιες φάσεις, είναι προτιμότερο να ζητήσει ο ίδιος την εξαίρεσή του στους αγώνες του Αρη. Αντε εκτίμησε ότι ο Ρεγκίς δεν έκανε παίξιμο με την μπάλα στη φάση του πρώτου γκολ του Αστέρα αλλά ότι η τελευταία πήγε στο χέρι του. Στη φάση του 45’ κι ενώ υποτίθεται ότι έχει τη βοήθεια της εικόνας, δεν γίνεται να προσπαθεί να αλλάξει τη σωστή απόφαση του διαιτητή. Δεν γίνεται να μην είδε το επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε αλλά μόνο το χέρι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.