Ανδρουλάκης: «Σφαγή» με Παπανδρέου - «Δεν με νοιάζουν οι καρέκλες»

Metrosport Team13 Ιουνίου 2024

Τεταμένο φαίνεται πως είναι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, να δέχεται τα πυρά βασικών στελεχών τους σχετικά με την δημοσκοπική και εκλογική πορεία του κόμματος.

Παρά τις διαρκείς «φωνές» του Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν  θα επιτρέψει την εσωστρέφεια στο εσωτερικό του κόμματος, δεν είναι είναι λίγα εκείνα τα περιστατικά που επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση στη Χαριλάου Τρικούπη μυρίζει «μπαρούτι».

Ενδεικτικό άλλωστε είναι το παράδειγμα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι επικεφαλής της ευρωομάδας θα αναλάβει ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος κάθεται για πρώτη φορά σε έδρανο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται πως ενόχλησε τον Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος όχι μόνο είναι ο αρχαιότερος ευρωβουλευτής του κόμματος, αλλά απέσπασε περίπου 15.000 ψήφους περισσότερες από τον Γιάννη Μανιάτη.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής του, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ως πρώην υπουργός ο Γιάννης Μανιάτης θα έχει προβάδισμα για να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου του S&D και, αν τελικά γίνει αυτό, τότε μετά θα αναλάβει επικεφαλής της ευρωοομάδας ο Νίκος Παπανδρέου.

Ο διάλογος Ανδρουλάκη - Παπανδρέου

Ανδρουλάκης: «Και ο Κυμπουρόπουλος είχε έρθει πρώτος το 2019, αλλά επικεφαλής ανέλαβε ο Μεϊμαράκης, Όπως και ο Αυτιάς τώρα και ο Παπαδημούλης παλαιότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Παπανδρέου: «Αυτό είναι το επιχείρημα; Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μου».

Αρναούτογλου: «Έχει δίκιο ο Νίκος. Και αν βάλουμε το θέμα σε ψηφοφορία, θα εκλεγεί».

Παπανδρέου: «Βλέπω ότι είναι προαποφασισμένο. Οπότε, αφού το θέλει τόσο πολύ ο πρόεδρος ας γίνει ό,τι θέλει. Εμένα δεν με νοιάζουν οι καρέκλες, αλλά να προσφέρω στην πατρίδα μου. Η διαπραγμάτευση για τα χαρτοφυλάκια στην ΕΕ θέλει εμπειρία. Εγώ θα την κάνω και ας πάρει ο Γιάννης τη θέση μου».



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.