Ανδρέας Κονάνος: «Νομίζουν πως οι ομοφυλόφιλοι κάνουν σεξ από το πρωί μέχρι το βράδυ»

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2024

Πριν τρία χρόνια αποφάσισε να βγάλει τα ράσα και να αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο Ανδρέας μίλησε στην εκπομπή Buongiorno του Mega για την επιλογή του και ξεκαθάρισε κάποια πράγματα γύρω από τον εαυτό του. Πλέον, ο Κονάνος ακολουθεί το επάγγελμα του συγγραφέα και με σημαντική επιτυχία.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση να αφήσω την εκκλησία, αλλά ήταν δύσκολο να το υλοποιήσω, γιατί από τη στιγμή που πήρα την απόφαση μέχρι τη στιγμή που την υλοποίησα… πέρασαν 10 χρόνια. Όταν αφήνεις κάτι, πρέπει να έχεις ετοιμάσει, πριν το αφήσεις, τη νέα σου ταυτότητα, ώστε να μπορείς να σταθείς και να μην καταρρεύσεις. 

Υπήρχε μεταβατικό στάδιο το οποίο έπρεπε να το συνηθίσω, να βγω να ψωνίσω στα μαγαζιά, να πάρω παντελόνια εκτός από τα μαύρα που είχα. Ήταν ένα ξεκίνημα, γνώριζα τον κόσμο από την αρχή, έχοντας κάνει παύση 20 ετών και ζώντας συγκεκριμένο ρυθμό ζωής, μια ρουτίνα ζωής.

 Ήταν ένα στάδιο που μου πήρε περίπου ένα χρόνιο για να το συνηθίσω», ανέφερε για την απόφασή του να αφήσει τη ζωή του κληρικού.

Και συνέχισε: «Αυτός που είναι ο πυρήνας στη σχέση μου μέσα στην εκκλησία ήταν ο Θεός κι Αυτός δε μου λείπει. Τα εξωτερικά, η σκηνοθεσία αυτού του πράγματος, το ντεκόρ του του πράγματος που είναι η λειτουργία, η αμφίεση και οι τελετουργίες δεν νιώθω ότι μου λείπουν. Δεν εγκατέλειψα τον Θεό».

«Δεν είναι δύσκολο να πεις κάτι πασιφανές στο σπίτι σου. Όταν όμως κάτι πας να το πεις σε όλους έξω, εκεί είναι η δυσκολία γιατί ξέρεις ότι η κοινωνία μας είναι λίγο ανθρωποφαγική».

Και έκλεισε τα όσα είπε, αναφέροντας τα εξής: Πολλοί νομίζουν ότι, αν πεις πως είσαι ομοφυλόφιλος, δεν κάνεις τίποτα και από το πρωί μέχρι το βράδυ ή έστω μέσα στην εβδομάδα ζεις το αχαλίνωτο σεξ. Και πολλοί νόμιζαν ότι εγώ είμαι ένας που ήμουν παπάς, είχα ερωτικές εμπειρίες, μετά έκανα και λειτουργίες και τα έκανα όλα μαζί. Δεν είπα όμως αυτό. Είπα ότι η ταυτότητα μου είναι αυτή, πάντα ήταν, δεν έχω εμπειρίες και ειδικά σαν ιερέας δεν είχα κάνει τίποτα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.