Αναζωπύρωση της μεταγραφικής δραστηριότητας

Δημήτρης Μπούζας25 Ιουνίου 2024

Δεν θα το λέγαμε και μεγάλη βιασύνη, αλλά σίγουρα είναι ένα αυξημένο ενδιαφέρον και μια σχετική πίεση για όσους έχουν «πρώιμες» ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Με δεδομένο ότι μόνον ο Ολυμπιακός δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, οι άλλοι τρεις του ρετιρέ (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ)… επισπεύδουν τις όποιες κινήσεις ήδη έχουν δρομολογηθεί, για να πετύχουν συμφωνίες και προγραμματισμένες τους επιλογές.

Αν γυρίσουμε λίγο πίσω, θα πέσουμε πάνω στις δηλώσεις του Λουτσέσκου, ο οποίος ξεκαθάριζε πως θα ήθελε τρεις παίκτες (χαφ, εξτρέμ, σέντερ φορ) να τους έχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αφήνοντας τις όποιες άλλες προσθήκες – αν προκύψουν – στο εγγύς ή και στο απώτερο μέλλον. Αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι των μεταγραφών (Γκοντσάρεβα και ποιοι άλλοι δεν γνωρίζουμε) έχουν κλείσει τον χαφ. Μια μεταγραφή υψηλότατου επιπέδου είναι η αλήθεια. Ο Μαντί Καμαρά αποτελεί σαφέστατα μια ιδανική λύση, την οποία σίγουρα χάρηκε ο Ραζβάν. 

Απομένουν ωστόσο οι δύο άλλοι. Με τον έναν εξ αυτών τον Μπρέιθγουεϊτ – τον σέντερ φορ δηλαδή – ο οποίος πληρεί τα όσα θέλει ο κόουτς, επαφές υπήρξαν αλλά προκύπτουν αρκετά εμπόδια. Το ένα αφορά το ύψος του συμβολαίου του (λέγεται ότι ζητάει 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο) και το άλλο ότι υπάρχει ανταγωνισμός και μάλιστα σοβαρός, από Σεβίλλη και Βαλένθια. Δεν ξέρουμε σε τι απόσταση βρίσκονται αυτές οι απαιτήσεις από εκείνες που προφανώς έχει προτείνει ο Δικέφαλος. Από όσα μπορεί κανείς να αντιληφθεί μέσα από διαρροές και όχι από επίσημες ανακοινώσεις (κάηκαν στο χυλό και φυσάνε και το γιαούρτι), προς η σωστή κατεύθυνση κινείται η επέκταση της συμφωνίας με τον Κετζιόρα. 

Μέσα στις άκρες αυτές είναι κάποιες «σταθερές», με επιπρόσθετα σενάρια βέβαια για δύο επιθετικούς, με τους οποίους υπάρχουν προσεγγίσεις. Αξίζει τον κόπο να προστεθεί στο πλαίσιο των μεταγραφικών ασπρόμαυρων αναζωπυρώσεων, η είδηση που δεν διέφερε από μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα, που αφορούσε τον δανεισμό του νεαρού Τζίμα. Ενέργεια ποδοσφαιρικά ακατανόητη από κάθε πλευρά, στην οποία αντέδρασε με σφοδρότητα ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Οι υπόλοιποι δυο του ΠΟΚ έκλεισαν όπως τουλάχιστον μας πληροφορούν τα οπαδικά τους έντυπα, τους πρώτους στόχους τους. Ο Μπρινιόλι καταλήγει στην ΑΕΚ, με τον Αλαφούζο να αφήνει ανοιχτό το σενάριο της πώλησης του Ιωαννίδη και το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με «απαίτηση» Μπακασέτα, να ξαναγυρίσει στην Τουρκία. Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι έχει χρόνο μπροστά του, έκλεισε τον μέσο Στάμενιτς και περιμένει απάντηση για τα συγκεκριμένα αλμυρά συμβόλαια, που έχουν υψηλές ρήτρες. Και μια και αναφερθήκαμε στους ερυθρόλευκους, εντύπωση προκάλεσε ο αιφνιδιασμός που επιχείρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης να διεκδικήσει την προεδρία της Σούπερ Λίγκα, έχοντας απέναντι του τον Αλαφούζο.

Προφανώς ο ερυθρόλευκος ηγέτης να προχώρησε σε μια κίνηση η οποία θα του έδινε το δικαίωμα να μετρήσει με ακρίβεια και με ασφάλεια τα «κουκιά». Ίσως όμως να μεσολάβησε και κάτι άλλο, το οποίο πολύ πιθανό να διαρρεύσει και να αφορά κάποιες προσωπικές σχέσεις συνεργατών του. Ότι και να είναι, περιθώρια πολλά δεν υπάρχουν, σήμερα - αν δεν το έχει κάνει από χθες το βράδυ - θα πρέπει να ανακοινώσει την τελική του απόφαση.

Στον Παναθηναϊκό, δύσκολες αποφάσεις αλλά και αρκετά καρποφόρες αν τελικά τελεσφορήσουν. Η μία αφορά την πώληση του Ιωαννίδη και η άλλη την ικανοποίηση του αιτήματος (;) του Μπακασέτα να επιστρέψει στην Τουρκία.

ΥΓ: Πληροφορηθήκαμε και μάλιστα με ικανοποίηση, ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ αποφάσισε το τρόπαιο του πρωταθλήματος να «ταξιδέψει» στους χιλιάδες φίλους ΠΑΟΚτσήδες μετανάστες της Γερμανίας. Το ίδιο επιβάλλεται ή θα ήταν μάλλον σωστό να γίνει με την επιστροφή του και σε όλες τις πόλεις της βόρειας Ελλάδας (και όχι μόνο).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.