Αναζωογονητική πρόκληση για τον Άρη αυτό που έδειξε ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Ιουλίου 2024

Προσωπικά δεν θα δεχτώ ποτέ ότι ο Άρης έπαιξε τα τελευταία δύο χρόνια ρόλο ρυθμιστή για την ανάδειξη του πρωταθλητή, με την έννοια ότι άλλα ματς τα “χτυπούσε” στα ίσα και για άλλα αδιαφορούσε σκόπιμα για να επωφεληθεί ο αντίπαλός του.

 Αυτό που δέχομαι είναι ότι ο πρόεδρός του είχε “κολλητιλίκι” πρώτα με τον Μαρινάκη και ύστερα με τον Μελισσανίδη, γεγονός ολοφάνερο, το οποίο, μάλιστα, καθόλου δεν έβρισκε σύμφωνη τη συντριπτική πλειονότητα των οπαδών του Αρη.

Δεν χρειάζονται επιχειρήματα για να αποδείξει κανείς ότι ποτέ η ομάδα δεν κατέβηκε στο γήπεδο για να χάσει επίτηδες. Επιχειρήματα είναι να τα ίδια τα αποτελέσματα. Οι “ζημιές” που έκανε ο Αρης και στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ. Την οποία ΑΕΚ απέκλεισε και στο Κύπελλο. Ναι, παίκτες και προπονητής τα “έδωσαν” όλα στα ματς με τον ΠΑΟΚ, όπως και στα ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό είναι θεμιτό, έστω κι αν κρύβονται από πίσω πριμ από τον “κολλητό” του προέδρου μεγαλομέτοχο άλλης ομάδας.

 Μεμπτό ηθικά θα ήταν αν ο Αρης καθόταν να χάσει πρόπερσι από τον Ολυμπιακό και πέρσι από την ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν συνέβη. Κι αν υπάρχει μία εξαίρεση με την περίφημη καθυστέρηση των 28 λεπτών στην ανάπαυλα του αγώνα με την ΑΕΚ, δεν ήταν αυτή η αιτία για την οποία αποφασίστηκε (πολύ σωστά) η αλλαγή του format του Πρωταθλήματος. 

Διότι, τελικά, αυτή είναι η ουσία. Επρεπε να αλλάξουν τα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, με βάση τον συσχετισμό δυνάμεων που δημιουργήθηκε και διατηρείται σταθερά τα τελευταία χρόνια; Ναι, έπρεπε. Και έπρεπε γιατί, πολύ απλά, δεν υπάρχει καμία ομάδα που να δικαιολογεί την παρουσία της σε πλέι οφ ως έκτη της κανονικής περιόδου, αλλά και γιατί ο μόνιμος πέμπτος Αρης εκ των πραγμάτων δεν έχει τα φόντα να διεκδικήσει τον τίτλο, αφού στα πλέι οφ μπαίνει πάντα με μεγάλη βαθμολογική διαφορά από την κορυφή.

Εγώ παραδέχομαι τους φίλους του Αρη που βλέπουν το όλο θέμα από τη θετική σκοπιά. Το να έμπαινε ο Αρης στην εξάδα ήταν κάθε χρόνο το αυτονόητο. Εμπαινε με μεγάλη άνεση. Κι εκεί τέλειωναν ουσιαστικά όλα. 

Τώρα πλέον το να μπει στην τετράδα θα είναι ένας στόχος που για να επιτευχθεί θα χρειαστεί να κινητοποιηθεί όλος ο κιτρινόμαυρος μηχανισμός ώστε να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή ομάδα. Μόνο αναζωογονητική και ωφέλιμη μπορεί να αποδειχθεί αυτή η ώθηση. 

Μόνο ποιότητα μπορεί να προσθέσει στο ρόστερ του Αρη η υποχρέωση που έχουν τώρα όλοι στην ΠΑΕ να δημιουργήσουν ένα σύνολο ικανό να ανταγωνιστεί ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Και, βέβαια, είναι προς τιμήν του επίσημου Αρη που υπερψήφισε κι αυτός τελικά το νέο format του Πρωταθλήματος. Σημαίνει ότι αποδέχεται την πρόκληση και ότι είναι αποφασισμένος να κάνει το παν για να φτάσει στην υπέρβαση.

Στο κάτω-κάτω, ποιος μας εγγυάται ότι και οι τέσσερις πρώτοι θα είναι ανώτεροι από τον Αρη; Γιατί είναι σίγουρο ότι κανέναν από τους τέσσερις δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει ο Αρης; Ναι, τα μπάτζετ διαφέρουν. Ναι, χωρίς χρήμα μεγάλη ομάδα δεν κάνεις.

 Ναι, το πιο λογικό είναι να έχουμε πάλι τους ίδιους διεκδικητές του τίτλου. Αλλά πολλές φορές η καλή ομάδα δεν φτιάχνεται μόνο με το πολύ χρήμα. Τρανή απόδειξη ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ. Πήρε το πιο μάγκικο Πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έχοντας το πιο χαμηλό μπάτζετ μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που διεκδίκησαν τον τίτλο μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.