Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις: «Το έγκλημα ήταν οργανωμένο» -Ποιους ή ποιον εννοεί ο πρωθυπουργός ως... υποκινητές;

Δημήτρης Μπούζας11 Δεκεμβρίου 2023


Βγήκαν οι πάντες από εκεί που κρυβόντουσαν χρόνια. Και μερικοί εξ αυτών όντας και υπεύθυνοι να δραστηριοποιηθούν, δεν τόλμησαν ποτέ να αγγίξουν αυτή τη συμμορία που διαφέντευε με μαφιόζικο τρόπο τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Φωνάζουν τώρα: «Έως εδώ», «μηδενική ανοχή», «τέλος στον εγκληματικό χουλιγκανισμό»! Θαρρείς και έλειπαν από χρόνια και δεν έβλεπαν τι γινόταν δίπλα τους και μπροστά στα μάτια τους. Θαρρείς και δεν είχαν ακούσει ή διαβάσει ή να τους πει κανείς ποτέ για τους εμπρησμούς, τα λιντσαρίσματα, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τα μαχαιρώματα. Δεν είχαν ιδέα για κάποιες τυφλές έρευνες Διωκτικών Αρχών και για συγκεκριμένες σκανδαλώδεις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, που προκαλούσαν και σκανδάλιζαν διαχρονικά την κοινή γνώμη. 

Άντε και καλά οι μη έχοντες ευθύνες και αρμοδιότητες, οι απλοί πολίτες δηλαδή, να έχουν κάποιες απορίες και μερικά ερωτηματικά. Αυτοί όμως έμπειροι και συμμετέχοντες μάλιστα σε Κυβερνητικά σχήματα να δείχνουν έκπληξη μετά τα όσα συνέβησαν στου Ρέντη; Έλειπαν λοιπόν τόσα πολλά χρόνια και ως εκ τούτου δεν ήταν ενήμεροι για όσα έχουν καταγραφεί και αφορούν τη συγκεκριμένη δράση της γνωστής συμμορίας; Αγνοούσαν δηλαδή ότι υπήρχαν «παράγοντες» του χώρου που έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους, εξαγγέλλοντας ή αναγγέλλοντας λαϊκές εκδικητικές και δυναμικές κινητοποιήσεις; 

Σαφέστατα δεν είναι και αργά για να το αντιληφθούν. Αυτές τις τελευταίες ημέρες τους δίνεται η ευκαιρία να επικεντρωθούν στα πρόσφατα δραματικά γεγονότα, για να αντλήσουν συμπεράσματα από το πως λειτουργούν ορισμένοι, μετατρέποντας το εθνικό πρωτάθλημα σε μέτωπο ενός πολύ βρώμικου πολέμου. Ανακοινώσεις απίστευτες πριν από την τραγωδία του άμοιρου αστυνομικού και το ίδιο κατάπτυστες μετά από αυτήν. Αλήθεια τι εντύπωση αποκομίσατε όλοι από την ανακοίνωση που χαρακτήριζε «ναζί» και «χούντα» τους αστυνομικούς, μετά την αντίδραση τους στο οργανωμένο έγκλημα που είχε προετοιμαστεί σε βάρος τους και είχαν σαν θύμα τον νεαρό βορειοελλαδίτη αστυνομικό; 

Εμπόλεμη ζώνη τα γήπεδα. Αντίστοιχες χαρακτηριστικές εικόνες σε παιχνίδια ποδοσφαίρου και βόλεϊ. Ξεκίνησε το γαϊτανάκι από την φωτοβολίδα στον Χουάνκαρ στον Πειραιά. Ακολούθησε η κόλαση του Βόλου και συμπληρώθηκε το κακό με το οργανωμένο έγκλημα στου Ρέντη. Και όταν λέμε οργανωμένο το εννοούμε, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του νεαρού δράστη που πάτησε την σκανδάλη της ναυτικής φωτοβολίδας, ακολουθώντας την εντολή του υπεύθυνου καθοδηγητή, μιας καλοσχεδιασμένης και προμελετημένης επιχείρησης. 

Οι λεπτομέρειες στις οποίες αναφέρθηκε ο 18χρονος, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο (μα κανένα) σε όσους διανοηθούν ή αποπειραθούν να απαξιώσουν τα όσα είπε και για τα οποία βέβαια έχει και ο ίδιος συμμετοχή και σοβαρή - σχεδόν την κορυφαία – ενοχή. Αυτά που είπε όμως δεν αποτελούν παρά ένα μήνυμα για πολλούς. Πρωτίστως για τους Κυβερνώντες και στη συνέχεια για τις Διωκτικές και Δικαστικές Αρχές, όπως επίσης και για τα ΜΜΕ που ποτέ δεν τόλμησαν να αγγίξουν αυτά τα κτήνη. Είναι επιπρόσθετα όμως και μια επιβεβαίωση για όλους εκείνους του χώρου που στάθηκαν στο ύψος της αποστολής τους και οι οποίοι αδιαφορώντας για τις συνέπειες είχαν σταθεί όρθιοι και με το οποιοδήποτε κόστος, κόντρα στα θρασίμια και σε όσους κρύβονται πίσω τους. 

Στο τελευταίο μας άρθρο όπως και σε πολλά άλλα του παρελθόντος, αναφερόμασταν και προειδοποιούσαμε κουραστικά ότι αυτή η ατιμωρησία, αυτό το σκάνδαλο με τις ποινές – χάδια ή με τις εξαφανίσεις και αρχειοθετήσεις σοβαρών υποθέσεων, οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στη μία εγκληματική πράξη πίσω από την άλλη. Επαληθευτήκαμε δραματικά στον αγώνα που δίναμε, απαιτώντας να πληρώσουν όλοι όσοι εγκλημάτησαν ή την έβγαλαν καθαρή με ποινές – χάδια και καλοσχεδιασμένες αποδράσεις στο εξωτερικό. Πέρα βέβαια από την υποστήριξη που είχαν από μεγαλοδικηγόρους που έσπευδαν να απαξιώσουν ή και να εξαφανίσουν τα σοβαρά στοιχεία που υπήρχαν, για την έκνομη δράση τους. Είναι αλήθεια πως πολλές σοβαρές υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν. Κάτι που δεν τιμά την ελληνική δικαιοσύνη, ασχέτως αν της προσκομίσθηκαν πειστήρια και αποδείξεις για τη δράση της συμμορίας από τις ανακρίσεις που έγιναν. Είμαστε ωστόσο περίεργοι να δούμε αν θα επιχειρηθεί κάποια προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης, αυτής της συντριπτικής ομολογίας του 18χρονου οργανωμένου δράστη ή αν θα τον αφήσουν μόνο του να τα βγάλει πέρα, εκείνοι που με την συμπεριφορά τους τον εξώθησαν στην αποτρόπαιη πράξη του.

Όσο για τα νέα μέτρα; Μέσα σε αυτά αναφέρεται η διάλυση των συνδέσμων, η πλήρης ονομαστικοποίηση των εισιτηρίων, το «κεκλεισμένων των θυρών», η αυστηροποίηση των ποινών και η αύξηση των προστίμων. Σαφέστατα η οπαδική βία είναι ένα γενικό φαινόμενο, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια μορφή ειδικής θα μας επιτρέψετε βίας, που αφορά μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία βία εκτός των γενικών ορίων που προαναφέραμε. Ελπίζουμε να καταλαβαινόμαστε. Θα μείνουμε για λίγο και στην τελευταία δήλωση του Πρωθυπουργού ο οποίος σχεδόν έδειξε πολύ ψηλά με το δάκτυλο του, προειδοποιώντας ότι οι υποκινητές (δηλαδή οι ηθικοί αυτουργοί) «θα μας βρουν σύντομα μπροστά τους και απέναντι τους». Αλήθεια ποιους ή ποιον εννοούσε;

ΥΓ: Στο τελευταίο σχόλιο το «εξαχρειώθηκαν» έγινε «εξαγριώθηκαν». Μικρή η διαφορά; Ίσως.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.