Αναστόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους γιατί διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τον κορμό του»

Metrosport Team25 Σεπτεμβρίου 2024

Για τη νικηφόρα πρεμιέρα της Καλαμάτας στο Πρωτάθλημα της Super League 2 και τα δύο συνεχόμενα στραβοπατήματα του Ολυμπιακού απέναντι σε Παναιτωλικό (0-0) και Άρη (2-1) αντίστοιχα, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, ο προπονητής της «Μαύρης Θύελλας», Νίκος Αναστόπουλος. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το μεγάλο διπλό της Καλαμάτας στα Χανιά:

«Όχι απλά κερδίσαμε, αλλά συνδυάσαμε τη νίκη μας με ουσία και θέαμα που είναι το ζητούμενο. Βέβαια, αν διαλέξουμε ένα από τα δύο κρατάμε την ουσία. Για εμάς ήταν το πρώτο παιχνίδι Πρωταθλήματος και είμαστε χαρούμενοι που ξεκινήσαμε την χρονιά με διπλό. Το Πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο, μην ξεχνάμε ότι έχουμε και πλέι οφ. Η πρώτη αγωνιστική δεν είναι δείγμα, απλά παίρνεις ψυχολογία. 

Σε συννενόηση με τη διοίκηση φτιάξαμε μια ομάδα ολοκαίνουργια μετά την περσινή αποτυχία μας σε όλους τους τομείς. Κάναμε μία ομάδα που απαρτίζεται από έμπειρα και νέα παιδιά με φιλοδοξίες. Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και θέλουμε κάθε Κυριακή να καταθέτουμε την ψυχή μας στον αγωνιστικό χώρο, όπως κάναμε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος απέναντι στα Χανιά. Αρκετοί μας έχουν χρίσει φαβορί για την άνοδο, όμως και πέρυσι λέγαμε τα ίδια φέρνοντας παίκτες αεροδρομίου και είδατε που καταλήξαμε. Αν διαβάσετε το βιογραφικό μου θα χρειαστείτε μία εβδομάδα, το θέμα είναι μπορώ να παίξω; Τα βιογραφικά δείχνουν κάτι, αλλά δεν αρκούν. Ο Νότιος όμιλος είναι πιο δύσκολος από το Βόρειο», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Οι ομάδες θέλουν χρόνο και το μήνα Σεπτέμβριο δεν μπορείς να συνδυάσεις θέαμα και αποτέλεσμα. Στο μήνα που διανύουμε το ζητούμενο είναι μόνο η νίκη γιατί αυτή σε κρατάει ψηλά και σου δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις. Και πέρυσι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός εμφανώς επηρεασμένος από τις αλλαγές προπονητών και παικτών, αλλά όταν χρειάστηκε παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο και έφτασε στην κατάκτηση του Conference League. Όταν έχουμε ένα μαγαζί, δεν γίνεται να κοιτάμε τις πράξεις το μεσημέρι. 

Θεωρώ, ότι όταν θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ όπου εκεί θα κριθεί ο τίτλος, ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί όπως πρέπει. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους γιατί διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τον κορμό του. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζεις όλο το ρόστερ σου. Πέρυσι, η Καλαμάτα πήρε 11 παίκτες τον Ιανουάριο, δεν υπάρχει πουθενά αυτό στον κόσμο και γι΄ αυτό είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Ο Άρης έπρεπε να φτάσει στην πέμπτη αγωνιστική για να πετύχει την πρώτη του νίκη μπροστά στον κόσμο του. Μιλάμε για μία ομάδα καινούργια κατά 70% που θέλει χρόνο για να βρει τα πατήματά της και οι παίκτες να βρουν χημεία μεταξύ τους. Αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Από τα παιχνίδια αποκτάς ρυθμό κι όχι από τις προπονήσεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.