Αναστάτωση στον «στάβλο» της Σούπερ Λίγκας άρχισαν να «κλωτσάνε» και τα... «καθαρόαιμα»

Δημήτρης Μπούζας27 Οκτωβρίου 2022

Διαβάζοντας ένα σχόλιο του Κυριάκου Θωμαϊδη σε συνδυασμό με την δική μου έγκυρη (το πιστεύω) πληροφόρηση, κατέληξα πολύ εύκολα στην άποψη ότι στον Συνεταιρισμό τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Να σκεφτεί κανείς ότι η δυσαρέσκεια είναι γενική, σε σημείο να το δείχνουν - όχι βέβαια τόσο φανερά - μερικοί από τους πιο πιστούς ακόλουθους του μεγάλου προέδρου. 

Οι τελευταίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από την μέχρι στιγμής περίεργη, επιθετική αλλά και αναποτελεσματική τακτική του και από την ταπεινωτική συμπεριφορά του απέναντι στον Συνεταιρισμό, αλλά και σε όλους τους εκπροσώπους των ομάδων. Τους οποίους δύο φορές, την μία πίσω από την άλλη, τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια, αποφασίζοντας μόνος του και για λογαριασμό του Συνεταιρισμού χωρίς την έγκριση κανενός. 

Η ολοφάνερη πρόθεση του να «πολεμήσει» κατά κύριο λόγο για λογαριασμό των συμφερόντων της ομάδας του (βλέπε περίπτωση Κλάτενμπεργκ) και όχι για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως είχε εξαγγείλει αμέσως μετά την εκλογή του, έδωσαν αφορμή σε πρώτη φάση στους μετανοήσαντες λογωτιμήτες να εκφράσουν φωναχτά τις δικές τους διαφωνίες και σε δεύτερη φάση να παρασύρουν και μερικούς που βρέξει – χιονίσει ήταν πάντοτε στο πλευρό του. 

Οι τελευταίοι βέβαια το έκαναν σε χαμηλούς τόνους και με το σκεπτικό ότι άλλα περίμεναν και άλλα βλέπουν να γίνονται. Κάποιοι ως εκ τούτου της αντίπερα όχθης, σχολιάζοντας τα όσα βλέπουν και ακούν αλλά και εκείνα που διακινούνται ανεπίσημα στο διαδίκτυο και αφορούν την αναταραχή στον Συνεταιρισμό, είπαν το εξής εύστοχο: Από τη στιγμή που και τα «καθαρόαιμα αρχίζουν και κλωτσάνε στον στάβλο», η κατάσταση χωρίς να είναι βέβαια αδιέξοδη ή επικίνδυνη, τσαλακώνει σίγουρα το αγέρωχο προφίλ του. Καθαρόαιμα σαφέστατα εννοούν τα πιστά παραρτήματα. 

Ο τρανός λοιπόν και διπλός πρόεδρος (του θρύλου και της άμοιρης και άβουλης Σούπερ Λίγκας) αμέσως με την εκλογή του, είχε εξαγγείλει και μάλιστα πομπωδώς ότι θα αγωνιστεί για να φτάσουν κέρδη σημαντικά στον Συνεταιρισμό με ριζικές αλλαγές σε κεφαλαιώδους σημασίας θέματα, όπως η επαγγελματική διαιτησία. Τέσσερις όμως μήνες μετά την εκλογή του, δεν έχει η Σούπερ Λίγκα κεντρικό χορηγό, ούτε τα χρήματα του κράτους από το στοίχημα. Σε ότι αφορά την υπόθεση της επαγγελματικής διαιτησίας που βρισκόταν στην κορυφή της ατζέντας του, υπέστη επώδυνη ήττα από την ΕΠΟ, η οποία πήρε το θέμα επάνω της με την σύμφωνη γνώμη των διεθνών Ομοσπονδιών. 

Σε ότι αφορά την κεντρική διαχείριση, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος για την ομάδα του τον Ολυμπιακό, πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε Κύπρο και Νότια Κορέα. Οι άλλοι έμειναν στη γωνία. Αν όμως σε κάτι «πέτυχε», αυτό είναι το να φορτώσει τη Σούπερ Λίγκα και τον Έλληνα φορολογούμενο με το βαρύ συμβόλαιο του νταραβερτζή και τοποτηρητή των συμφερόντων του λιμανιού, πρώην αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ. Δικαιολογημένη μπορεί να θεωρηθεί λοιπόν η δυσαρέσεκια για πολλούς. Συμπεριλαμβανομένων και μερικών του πολύ στενού ποδοσφαιρικού του περιβάλλοντος. 

Των χαρακτηριζόμενων όπως προαναφέραμε πιστών παραρτημάτων. Από ότι αρχίζει να φαίνεται όμως, πρόβλημα θα έχει ο σούπερ πρόεδρος από τον μέχρι χθες κολλητό του, πράσινο ομόλογο του, όσο η ομάδα του τελευταίου θα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και θα παραμένει φαβορί για τον τίτλο. Εκτός εάν υπάρχουν κάποιες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για «διανομή» των διακρίσεων (πρώτη και δεύτερη θέση) που θα συνοδεύεται βέβαια από κοινούς αγώνες εξουδετέρωσης των ελάχιστων που μπορούν να πλασαριστούν στην κορυφή. 

Ειλικρινά είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις και πιθανολογήσεις, όταν έχεις να κάνεις με χαρακτήρες όπως είναι το πανίσχυρο δίδυμο των μιντιαρχών. Ούτε και να υποστηρίξεις πως η προχθεσινή αντίδραση Αλαφούζου ήταν κάτι το αναμενόμενο. Τα συμφέροντα και οι συμπεριφορές συγκεκριμένων επιχειρηματιών, δεν διαφέρουν σε τίποτε από τον υδράργυρο. 

Όσο για τη διαπίστωση πως στον στάβλο άρχισαν «να κλωτσάνε και τα καθαρόαιμα», αυτό σαφέστατα δεν σημαίνει ότι διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο ο σούπερ πρόεδρος. Κάτι στο οποίο προφανώς θα συμφωνεί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.