«Ανάσταση» στο… «Παλατάκι»; Ο νέος ΠΑΟΚ εντυπωσιάζει!

Δημήτρης Μπούζας16 Οκτωβρίου 2024

Είναι αλήθεια πως μετά την εποχή του Νίκου Βεζυρτζή, όταν το ΠΑΟΚτσήδικο μπάσκετ μεγαλουργούσε εντός και εκτός συνόρων και κρατούσε όρθιο το φρόνημα των ΠΑΟΚτσήδων τα «πέτρινα χρόνια» του ποδοσφαίρου, δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες προσπάθειες ανάκαμψης.

Μια εξ αυτών ξεκίνησε παράλληλα με ένα πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, από τον σημερινό ηγέτη του τμήματος τον Θανάση Χατζόπουλο. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως ήταν η πλέον φιλόδοξη και μέχρις ενός σημείου και πετυχημένη. Κι αυτό, γιατί κατάφερε να συνδυάσει την προσπάθεια της εξυγίανσης με την αγωνιστική αναμόρφωση και να παρουσιάσει μια ομάδα, σε πρώτη φάση ανταγωνιστική. Οι δυσκολίες που προέκυψαν για να κρατηθεί στο επίπεδο που είχε φτάσει και να κάνει το ένα βήμα παραπάνω, είχαν σαν συνέπεια να ακολουθήσει μια πορεία, η οποία δεν βοήθησε ώστε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου.

Μετά λοιπόν από μία περίοδο συγκεκριμένης, θα τολμήσουμε να πούμε αγωνιστικής απαξίωσης, αιφνιδιαστικά και απρόσμενα, εμφανίζεται στο προσκήνιο μια «νέα ομάδα», η οποία δεν έχει καμία σχέση, ιδιαίτερα με την τελευταία. Το «πρώτο δείγμα» αρκούντως αισιόδοξο, θα προσθέσουμε και εντυπωσιακό! Στα μέχρι στιγμής παιχνίδια διαπιστώνεις άνετα την καταλυτική διαφορά του «σήμερα» από το «χθες». Το ένα μετά το άλλο τα ερωτηματικά που προκύπτουν, έχουν την ίδια απάντηση. Μιλάμε για κάτι «καινούργιο», εμπνευσμένο και επιδέξια συγκροτημένο. Δεν πρόκειται ασφαλώς περί συμπτώσεως να ζευγαρώνονται και να συνεχίζονται εντυπωσιακές εμφανίσεις σε νίκες, ακόμη και σε ήττες (Παναθηναϊκός).

Στις ερωτήσεις για αυτήν την εντυπωσιακή αλλαγή σκηνικού στον μπασκετικό ΠΑΟΚ, ο Ιταλός κόουτς Μάσιμο Καντσελιέρι απαντά λακωνικά: «Προορισμός μας είναι να φτιάξουμε την δική μας ταυτότητα και να την προσαρμόσουμε στο DNA του συλλόγου», προσθέτοντας πως την όλη προσπάθεια και ευθύνη θα την αναλάβει ένα περιορισμένο ρόστερ με εννέα παίκτες. Για τις μέχρι στιγμής εξαιρετικές εμφανίσεις της ομάδας του, ο Ιταλός απλά δηλώνει: «Είμαστε στα πλαίσια της πρώτης φάσης της προσπάθειας μας».

Όσοι έτυχαν να παρακολουθήσουν παιχνίδια της νέας ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, διαπιστώνουν εύκολα τις αρετές της. Κορυφαίο προτέρημα η ήρεμη και ψύχραιμη διαχείριση του αγώνα, χωρίς θεαματικές μεταπτώσεις. Παίκτης – κλειδί ο χαρισματικός Μπάρτλεϊ, με δίπλα του «ισοϋψείς» αξιόλογους συμπαίκτες, που δύσκολα χάνουν τον ρυθμό τους και την μεταξύ τους άψογη συνεργασία.

Την ομάδα του Καντσελιέρι την απόλαυσαν οι μπασκετόφιλοι σε όλα της τα πρώτα παιχνίδια. Κορυφαία παράσταση της, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (σχετική φωτό). Η δήλωση του Αταμάν ότι «ο ΠΑΟΚ έπρεπε να νικήσει», τα λέει όλα. Σήμερα στο «Παλατάκι» ο «νέος ΠΑΟΚ» υποδέχεται την πορτογαλική Πόρτο, για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Εικάζεται ότι οι φίλοι του Δικέφαλου οι οποίοι είχαν απογοητευτεί από την περσινή αποτυχημένη χρονιά, έχουν τη ευκαιρία να αποζημιωθούν κα μάλιστα με το παραπάνω. Προσερχόμενοι στο «Παλατάκι», όχι απλά θα απολαύσουν τη νέα ομάδα τους που την έστησε με έμπνευση, οίστρο και μαεστρία ο Ιταλός κόουτς, αλλά και θα δώσουν και ένα χέρι βοηθείας στον μεγάλο μαχητή και ηγέτη του τμήματος Θανάση Χατζόπουλο, ο οποίος δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι και δεν λύγισε στα όσα δύσκολα βρέθηκαν στο δρόμο του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.