Άναρχο το τοπίο στο μεταγραφικό «μεσοδιάστημα» και ανήθικο το παρασκήνιο για την εκλογή προέδρου στη Λίγκα

Δημήτρης Μπούζας26 Ιουνίου 2024

Ξεκίνησα με την πρόθεση να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που αφορούν τις μεταγραφές, όπως επίσης και το παρασκήνιο της εκλογής του προέδρου του Συνεταιρισμού. Δυστυχώς «σκόνταψα» αρκετές φορές πάνω σε εμπόδια που δεν τα περίμενα. 

Έτσι και σήμερα θα περιοριστώ σε κάποιες γενικόλογες τοποθετήσεις και για τα δύο θέματα του σημερινού σχολίου. Σε ότι λοιπόν αφορά τη μεταγραφική δραστηριότητα, συγκεκριμένα των «BIG-4», θα επαναλάβω τη χθεσινή μου διάκριση σε όσους έχουν πρώιμες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, εξαιρουμένου του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως όπως όλα δείχνουν είναι μπροστά σε μία πολύπλοκη διαδικασία υψηλού κόστους και ως εκ τούτου μάλλον θα πρέπει να απασχοληθεί κι αυτός άμεσα και χωρίς αναβολές, για να μην εμπλακεί σε αδιέξοδες καταστάσεις, που με την σειρά τους θα τον οδηγήσουν σε χρονοβόρες διαδικασίες. Και οι τέσσερις λοιπόν βρίσκονται στην ίδια κατάσταση ή στην ίδια αφετηρία αν θέλετε. 

Προσπερνώντας λοιπόν τις τελευταίες θέσεις μας που αφορούσαν τις πρώτες ανιχνευτικές κινήσεις και μπαίνοντας σε μια «δεύτερη φάση», θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε μεταγραφικό μεσοδιάστημα για την δραστηριότητα των καθ ύλην αρμοδίων, χωρίς μεγάλη δυσκολία διαπιστώνουμε ότι προβάλουν απρόβλεπτες δυσκολίες και αδυναμίες ολοκλήρωσης προγραμματισμένων συμφωνιών. Χωρίς πολλές διατυπώσεις λοιπόν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως αυτό που έχουν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν οι τέσσερις του ρετιρέ είναι ένα άναρχο τοπίο και όχι μία σοφά οριοθετημένη περιοχή στην οποία θα μπορούσαν να κινηθούν άνετα. 

Προσέξτε ένα μικρό δείγμα»: Από τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού: Πληροφορίες αναφέρουν από την Πορτογαλία ότι υπάρχουν νεότερα σε δύο μέτωπα, όχι μόνο για τον Όρτα, αλλά και για τον Νταβίντ Κάρμο. Με βάση τα όσα κυκλοφορούν, οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη κάνει προτάσεις στην Πόρτο 3 εκατομμύρια ευρώ + μπόνους, ενώ η Πόρτο επιμένει στα 12 εκατομμύρια ευρώ, διεκδικώντας ένα μεγάλο ποσοστό και της μεταγραφής σαν προκαταβολή για την απόκτηση των δύο άσων, έχοντας το πλεονέκτημα ότι δεν βιάζονται. Στις 15 Ιουλίου αναχωρούν για το βασικό διάστημα της προετοιμασίας τους στο Ρότερνταμ, σε ένα καλοκαίρι χωρίς προκριματικούς αγώνες. 

Ο Όρτα ξεκίνησε ήδη προετοιμασία με την Μπράγκα και λογικά θα κάνει το ίδιο και ο Κάρμο με την Πόρτο. Να σκεφτεί κανείς λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός που έχει να διαχειριστεί και άλλες παρόμοιες και δύσκολες περιπτώσεις, σίγουρα λοιπόν δεν είναι και ότι καλύτερο αυτό το οποίο καλείται να βρει μπροστά του. Το τοπίο δείχνει άναρχο, άσχετα αν οι παράγοντες του Ολυμπιακού το ξεπερνούν κάπως χαλαρά, προσθέτοντας τις ελπίδες του για μεταγραφές του τύπου Λιάνκο. Δυσκολίες και απρόοπτα αντιμετωπίζουν και οι άλλοι τρεις του ρετιρέ σε αυτό το «μεσοδιάστημα» το μεταγραφικό. Ο ΠΑΟΚ αδυνατεί να «πλησιάσει» στόχους που τους θεωρούσε απαραίτητους, όπως είναι η περίπτωση του Μπρέιθγουεϊτ, εγκαταλείπει (;) την υπόθεση Μεϊτέ και παιδεύεται ακόμη παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, για την επέκταση της συμφωνίας με τον Κετζιόρα. 

Ήδη έδωσε δανεικό τον Τζίμα (μέγα λάθος) και αναζητά εναλλακτικές λύσεις για τους χαμένους υποψήφιους στόχους του. Στο προσκήνιο τα ονόματα του Μίσιτς και του Μάριν. Σε αυτό λοιπόν το μεταγραφικό μεσοδιάστημα και οι Αθηναίοι (ΑΕΚ, ΠΑΟ) δεν προχώρησαν όσο και όπως υποσχέθηκαν στους οπαδούς τους. Η ΑΕΚ έδιωξε τους δύο τερματοφύλακες, πήρε πολλούς νεαρούς παίκτες ο Αλμέιδα στην προετοιμασία και όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν σε μια σειρά που κανείς δεν ξέρει όμως πως θα καταλήξουν. 

Σαφέστατα υπάρχουν και οι υποσχέσεις του «σούπερ Μάριο». Τέλος ο Παναθηναϊκός μένει ανοιχτός σε κάθε πρόταση για Ιωαννίδη, δεν ανοίγει τα χαρτιά του για Μπακασέτα και περιμένει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Συνεταιρισμού. Με αυτό το τελευταίο κλείνω το σχόλιο μου, ευχόμενος και προσευχόμενος κάποιοι δικοί μας να μην υποχρεωθούν να ξεπουλήσουν τα ιερά και όσια που υπάρχουν. Το παρασκήνιο των τελευταίων δύο ημερών για τις προεδρικές εκλογές του Συνεταιρισμού, είναι σαφέστατα θολό και ως ένα σημείο ανήθικο και μπορεί να αποβεί μοιραίο για κάποιους που θα θελήσουν να ξεστρατίσουν. Ο νοών νείτω.

ΥΓ1: Νας θυμίσουμε σε ποιανού τα χέρια «παραδίδεται» ο νεαρός Τζίμας. Μιλάμε για τον αξέχαστο Όλαφ Ρέμπε, τον τεχνικό διευθυντή που απολύθηκε κακήν κακώς από τον Ιβάν, ο οποίος συνόδευσε την ολιγόχρονη παρουσία του στον ΠΑΟΚ με ανδραγαθήματα όπως αυτό της πώλησης του Πέλκα. Τον οποίο Πέλκα πριν από λίγους μήνες τον παζάρευαν οι Τούρκοι με 6 εκατομμύρια ευρώ και αυτός τελικά τον μοσχοπούλησε με 1,5 εκατομμύριο ευρώ!!! Πέρα βέβαια ότι μέσα στο συμβόλαιο του είχε φροντίσει ο μπαγάσας να βάλει και όρο ποσοστό δικό του, πάνω σε κάθε πώληση. Είναι γνωστό βέβαια πόσους παίκτες «έστειλε» και πως τον «έστειλαν» αδιάβαστο.

ΥΓ2: Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του για την προεδρία στη Λίγκα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προφανώς όντας σίγουρος ότι τα κουκιά είναι με το μέρος του. Για να δούμε ποιοι θα τον στηρίξουν και θα τον ξαναφέρουν καβάλα στο άλογο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.