Αναπόφευκτο το rotation από τον Μάντζιο

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2024

Το κύμα τραυματισμών σε συνδυασμό με την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών που πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα δύο τελευταία παιχνίδια επιβάλλουν στον Ακη Μάντζιο να προχωρήσει σε… βαθύ rotation στον αγώνα με τον Παναιτωλικό αλλά ο έντονος προβληματισμός του έμπειρου τεχνικού έχει να κάνει με τους διαθέσιμους παίκτες κόντρα στην ΑΕΚ!

Τίποτε απ’ όσα προσδοκούσε ο έμπειρος τεχνικός δε συνέβη. Ο τραυματισμός του Ζαν Ζουλ δεν είναι επιπόλαιος, ο δε Μπίργκερ Βερστράτε είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβει τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η οσφυαλγία του Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν προπονήθηκε χθες αλλά μπήκε σε πρόγραμμα θεραπειών. Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το διάστημα που θα χρειαστεί για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση, κανείς επίσης δεν έχει την πρόθεση να ρισκάρει. Το ενδεχόμενο απουσίας του έμπειρου τερματοφύλακα στον αγώνα με τον Παναιτωλικό μοιάζει αναπόφευκτο. Το ίδιο ισχύει και για το rotation που σκέφτεται ο Ακης Μάντζιος.

Ο Μπίργκερ Βερστράτε έκανε και χθες θεραπεία. Δεν έχει προπονηθεί με την ομάδα από τις αρχές του χρόνου οπότε, ακόμη κι αν σήμερα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα, είναι τουλάχιστον απίθανο να αγωνιστεί στο Αγρίνιο. Κι έτσι ο κλήρος θα πέσει στον Σέικ Ντουκουρέ ο οποίος για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στο αρχικό σχήμα σε αγώνα Πρωταθλήματος. Στις αμυντικές πτέρυγες, Μοντόγια και Οντουμοπάτζο ανταποκρίθηκαν σε δύο εξαιρετικά απαιτητικά παιχνίδια. Και οι δύο… τραβούν το κουπί εδώ και πολλές εβδομάδες. 

Η επιστροφή του Φράνκο Φεράρι στην αριστερή πλευρά μοιάζει αδιαπραγμάτευτη, δεν αποκλείεται να επανέλθει και ο Βαλεντίνο Φατόρε στη δεξιά μετά από εκείνο το παιχνίδι στον Βόλο. Ερωτηματικό υπάρχει για τον Νέβν Τζούρασεκ αν και δεν υπάρχει η πολυτέλεια απουσίας του. Λογικά όμως, είτε ο Κροάτης είτε ο ΒλάντιμιρΝταρίντα, ένας από τους δύο θα ξεκουραστεί. Ο Λορέν Μορόν θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας οπότε ο Αλβαρο Ζαμόρα θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μιχάλης Παναγίδης θα παίξει στην αριστερή πλευρά και μένει να φανούν οι επιλογές στις δύο άλλες θέσεις.

Για τον Μάνου Γκαρθία υπάρχει η πρόθεση παροχής λεπτών συμμετοχής αλλά όχι από το ξεκίνημα αγώνα. Λογικά, ο Γιάννης Φετφατζίδης θα βρει θέση βασικού καθώς ο Μάντζιος θέλει να ξεκουράσει τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Εν τέλει, οι αποφάσεις θα φανούν από τη σημερινή προπόνηση όπου ο 54χρονος τεχνικός θα δοκιμάσει το σχήμα που έχει στο μυαλό του σε μια απόφαση για ριζικές αλλαγές η οποία πηγάζει μέσα από την τοποθέτηση του αγώνα με την ΑΕΚ στην κορυφή της αξίας των αγώνων που ακολουθούν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.