Αναπόφευκτη η επιλογή του χειρουργείου για τον Βέλεθ

Βασίλης Βλαχόπουλος12 Οκτωβρίου 2023

Η επιλογή της χειρουργικής επέμβασης και της αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους για διάστημα τριών μηνών πρόβαλε ως η πλέον λογική για τον Φραν Βέλεθ κι αυτή αποφάσισε για την αποκατάσταση της θλάσης τρίτου βαθμού στον ορθό μηριαίο καθώς το Σάββατο αναμένεται να περάσει το κατώφλι του χειρουργείου.

Ξεκινώντας από το ευνόητο, η τελική απόφαση ανήκε στον Ισπανό ποδοσφαιρική και το τεχνικό επιτελείο του Αρη έπειτα από τον υπολογισμό των δεδομένων κάθε επιλογής. Η πρώτη περιλάμβανε την αντιμετώπιση του προβλήματος (θλάση τρίτου βαθμού στον ορθό μηριαίο) με χειρουργική επέμβαση και απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους για τρεις μήνες. Η δεύτερη προέβλεπε αντιμετώπιση του τραυματισμού με συντηρητική αγωγή η οποία όμως χαρακτηριζόταν μη αξιόπιστη υπό την έννοια ότι ο ΦρανΒέλεθ θα επέστρεφε μεν σε μικρότερο χρονικό διάστημα (περίπου ενάμιση μήνα θα έμενε εκτός) αλλά υπό τον κίνδυνο υποτροπής όπου εκεί το χειρουργείο θα ήταν αναπόφευκτο και το διάστημα απουσίας, συντριπτικά μεγαλύτερο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η επιλογή του χειρουργείου έμοιαζε αναπόφευκτη για τον 33χρονο στόπερ και σ’ αυτή προχώρησε, όπως ενημέρωσε επισήμως και η ΠΑΕ Αρης. Το Σάββατο, ο Βέλεθ θα υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης και η επιστροφή του στη δράση υπολογίζεται στα τέλη του ερχόμενου Γενάρη. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν επίσης ότι το πρόγραμμα αποκατάστασης αρχικά θα γίνει στην Ισπανία και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη κατά τα τέλη του Δεκέμβρη για την ολοκλήρωσή του. Προφανώς πρόκειται για μια «σοκαριστική» εξέλιξη καθώς είναι μεγάλο το διάστημα της απουσίας του, από την άλλη πλευρά όμως δεν θα μπορούσε να μην επιλέξει τη λύση του χειρουργείου καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα λειτουργούσε υπό τον φόβο της υποτροπής.

Βάσει επίσης του βεβαρημένου παρελθόντος, καθώς οι θλάσεις είναι από τους σταθερούς συνοδοιπόρους στην καριέρα του, δεν θα μπορούσε να ρισκάρει. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ως παίκτης του Αρη, η τωρινή θλάση είναι η 6η! Τη σεζόν 2018-19 τρεις φορές αναγκάστηκε να μείνει εκτός λόγω αυτού του προβλήματος, για να ακολουθήσει η θλάση – στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα με τη Μόλντε τον Αύγουστο του 2019 – η οποία τον κράτησε εκτός γηπέδων για περίπου έναν μήνα ενώ στα Playoffs της σεζόν 2019-20 υπέστη νέα θλάση – στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ – με συνέπεια να χάσει την πλειοψηφία των αγώνων και να ολοκληρωθεί με άδοξο τρόπο η πορεία του στην ομάδα. Είναι προφανές επίσης ότι ο Βέλεθ έχει μια ευαισθησία στους μυϊκούς τραυματισμούς, αυτή εξάλλου αναδείχθηκε και στην προκειμένη περίπτωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.