Ανανεώμενη Interwetten: «Είμαστε στην Ελλάδα και θα μείνουμε»

Γιώργος Καραγιάννης24 Οκτωβρίου 2023

Με κεντρικό μήνυμα ότι η «Interwetten βρίσκεται στην Ελλάδα και θα παραμείνει» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα που μας πέρασε στο πολυτελές ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, στο κέντρο της Αθήνας η συνέντευξη Τύπου της κορυφαίας στοιχηματικής εταιρίας «Ιnterwetten» που δραστηριοποιείται εδώ και 25 χρόνια στη Ελλάδα.

Στη λαμπερή εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Country Manager της εταιρίας Μάριος Λευκαρίτης και ο Πρόεδρος της Hellenic Gaming Association, Χρήστος Παναγόπουλος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιδρυτής της Interwetten, Wolfgang Fabian, ο οποίος κατάφερε μία τηλεφωνική τοπική εταιρία στοιχημάτων να την μετατρέψει σε ένα παγκόσμιο κολοσσό.

Την παράσταση, ωστόσο έκλεψε ο «θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου» Λόταρ Ματέους (Παγκόσμιος πρωταθλητής , πρωταθλητής Ευρώπης) ο οποίος αποτελεί Brand Ambassador της Interwetten. Ο πρώην αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου και νυν προπονητής και μάνατζερ κατέθεσε τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του για τα τεκταινόμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου και τον στοιχηματισμό ενώ μίλησε και για όσα τον συνδέουν με την Interwetten.

Αναφορικά με τους λόγους που έκαναν τον Λόταρ Ματέους να βάλει το όνομά του «δίπλα» σε αυτό της «Interwetten», ο ίδιος στάθηκε στο κύρος και τη σοβαρότητα των ανθρώπων της εταιρείας, τον τρόπο που τον προσέγγισαν, και στη σχέση που έχει αναπτύξει με τον ιδρυτή της εταιρίας Wolfgang Fabian.

Παράλληλα έγινε ειδική αναφορά για το Euro του 2024 που θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία με τον Λόταρ Ματέους να εμφανίζεται αισιόδοξος για την προσπάθεια της Εθνικής μας να προκριθεί στην τελική φάση ανασύροντας μνήμες από την κατάκτηση του Euro το 2004 στην Πορτογαλία.

Πρώτος το λόγο στη συνέντευξη Τύπου πήρε ο Country Manager της εταιρίας Μάριος Λευκαρίτης , ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στη δημιουργία της Interwetten. «Ο κ.Φαμπιάν το 1990 είχε την ιδέα να δημιουργήσει μια εταιρία τηλεφωνικών στοιχημάτων. Επτά χρόνια αργότερα το 1997 ο ίδιος άνθρωπος είχε την τόλμη να κάνει την επιχείρηση διαδικτυακή, πριν ακόμη και από την google.

Η Interwetten είναι ηγέτιδα στον τομέα του διαδικτυακού στοιχήματος και ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους στοιχημάτων στον κόσμο. Είμαστε ένα οργανισμός που εξελίσσεται. Με τα σωστά και τα λάθη μας αλλά πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Η εταιρία μετράει συνολικά 33 χρόνια λειτουργίας και 25 χρόνια στην Ελλάδα.

Και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από αυτή τη συνέντευξη είναι πως «Eίμαστε στην Ελλάδα και θα παραμείνουμε».

Ο κ.Λευκαρίτης ανέφερε πως η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πλήθος χορηγιών στην Ελλάδα και στηρίζει διαχρονικά τον αθλητισμό. Ακόμη προανήγγειλε αλλαγές και βελτιώσεις στην πλατφόρμα της Interwetten στο άμεσο μέλλον.

Αναλυτικότερα όπως ανέφεραν οι κκ Λευκαρίτης και Fabian στις αρχές του 2024, θα πραγματοποιηθεί ένα reload της πλατφόρμας της Interwetten με νέες τεχνολογικές δυνατότητες και βελτιωμένη εμπειρία στον χρήστη ώστε με ένα κλικ να στοιχηματίζει εύκολα και γρήγορα.

Να σημειωθεί πως η Interwetten συνιστά Επίσημο Χορηγό της Εθνικής Ομάδας της Γερμανίας, η εταιρία μας επιφυλάσσει πληθώρα ειδικών στοιχημάτων κ (π.χ. Ειδικά παικτών) για το Euro 2024 που θα διοργανωθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, με στόχο να προσφέρει μια πανδαισία αγορών, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς παίκτες.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Hellenic Gaming Association, Χρήστος Παναγόπουλος μαζί με τον κ. Λευκαρίτη αναφέρθηκαν εκτενώς στη σημασία της αξιοπιστίας που παρέχουν στους παίκτες οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, αλλά και τις προσπάθειες που κάνουν οι ίδιες οι εταιρείες αλλά και οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Τόσο για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων όσο και για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού.

Σύμφωνα με τον κ.Λευκαρίτη στην Ελλάδα υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει υψηλά ποσά για την αδειοδότηση, φορολόγηση κερδών 35% για τις εταιρείες καθώς και τον λεγόμενο «φόρο παίκτη». Κάτι που ευνοεί τη «μαύρη αγορά» του παράνομου στοιχηματισμού με τα ποσά που παίζονται σε τέτοιες πλατφόρμες να αγγίζουν τα 6δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο,

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Hellenic Gaming Association, Χρήστος Παναγόπουλος, η υπερφορολόγηση είναι βαριά και χτυπάει στη λειτουργία των νόμιμων εταιριών που προσφέρουν πολλά χρήματα στα κρατικά ταμεία. Έχει ξεκινήσει ήδη μια συζήτηση με την κυβέρνηση και αναζητείται το πλαίσιο ώστε να μειωθούν οι φόροι έτσι ώστε να καταπολεμηθεί ο μαύρος στοιχηματισμός και τα χρήματα να μένουν στην Ελλάδα.

Η είδηση που προέκυψε ωστόσο από τη συνέντευξη Τύπου είναι πως η σχέση των Ελλήνων με τον online στοιχηματισμό και τον online τζόγο είναι κάτι παραπάνω από καλή καθώς υπολογίζεται πως τα σχετικά χρήματα που παίζονται φτάνουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ.Λευκαρίτης ο τζόγος δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση, καθώς οι Ελληνίδες αποδεικνύονται πολύ δυνατές παίκτριες των live καζίνο.

Στα αξιοσημείωτα ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που παρέχει τόσο μεγάλη πληροφόρηση για το στοίχημα (στοιχηματικές εκπομπές, site , ειδικοί που ασχολούνται με τον στοιχηματισμό κτλ).

Η ιστοσελίδα της Interwetten είναι διαθέσιμη σε δέκα διαφορετικές γλώσσες και διαθέτει πελάτες σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.