Αναμενόμενη εμφάνιση!

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Για όσους ζούνε στο ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια και έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες παιχνίδια του ΠΑΟΚ, δεν αποτέλεσε έκπληξη η χθεσινή εμφάνισή του με τον ΝΠΣ Βόλος. Όταν το αγωνιστικό πρόγραμμα μιας μεγάλης ομάδας διαθέτει πολλά και επικίνδυνα ματς, είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να τα ξεπεράσει μόνο με θετικά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις.

Προσωπικά περιμέναμε με τον Βόλο ο ΠΑΟΚ να δυσκολευτεί έπειτα από ένα μπαράζ πολύ δύσκολων αγώνων που από την αρχή , σχεδόν, της χρονιάς, απαιτούσαν να επιδεικνύει ακατάπαυστα τον καλύτερο εαυτό του. Αυτό είναι αδύνατο ακόμη και για την Μάντσεστερ Σίτυ , που την αναφέρουμε ως απευκταίο παράδειγμα, μιας και η καλύτερη ομάδα του κόσμου έχει να κερδίσει 6 παιχνίδια. Όσο αφορά την χθεσινή εμφάνιση και το 1-0, που θέτει μερικώς την πρόκριση υπό αμφισβήτηση, τα θετικά που αποκομίσαμε ήταν ότι ο Δικέφαλος κέρδισε και δεν πλήρωσε το μέτριο ποδόσφαιρο που έπαιξε και η εμφάνιση του Κωνσταντέλια.

Επίσης εξήχθησαν ορισμένα συμπεράσματα τα οποία σύμφωνα με την άποψή μας επιβάλλεται να απασχολήσουν τον κ. Λουτσέσκου. Η πρώτη επισήμανση είναι ότι ο Βόλος βρίσκεται σε άνοδο. Υπενθυμίζουμε το πρόσφατο 2-2 με τον Ολυμπιακό Πειραιώς όπου αδικήθηκε και από την διαιτησία. Οπότε για όσους περίμεναν να δουν ένα Βόλο αδιάφορο που να μην κόπτεται να κάνει ζημιά στον ΠΑΟΚ… ατύχησαν! Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 5 αλλαγές σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες που μπήκαν τα έδωσαν όλα για να αποδείξουν προφανώς ότι έχουν θέση στην πρώτη ενδεκάδα. Από την άλλη πλευρά ο Δικέφαλος έδειξε ότι ο Σαμάτα δεν μπορεί μόνος του να κάνει ζημιά σε αντίπαλη πολυπρόσωπη άμυνα. Ικανός για τέτοια δύσκολη αποστολή είναι ο Κωνσταντέλιας με τον Τάισον. Το είδαμε άλλωστε στο δεύτερο ημίχρονο όπου ο ΠΑΟΚ πήγε καλύτερα επιθετικά , χωρίς ωστόσο να σημειώσει κάποιο τέρμα. Γενικά τα προβλήματα στον χθεσινό ΠΑΟΚ ήταν αρκετά. Δεν υπήρξε η συνεχή, αποτελεσματική λειτουργία όπου όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν άφηναν τον αντίπαλο να ανασάνει.

Μάλιστα σε αρκετές στιγμές είδαμε να το επιτυγχάνει αυτό Βόλος. Όλα τα παραπάνω έρχονται , εκτός από το να μας δώσουν στοιχεία κρίσης του παιχνιδιού, και ως δώρο για τον Ράσβαν Λουτσέσκου. Το ερώτημα που είχαμε ως τώρα ήταν πως οι διαφορετικές ενδεκάδες που παρουσιαζόταν, με πολλές αλλαγές σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και τώρα κύπελλο θα είχαν απόδοση και αποτέλεσμα. Φάνηκε πως αυτό δεν είναι εφικτό. Όμως οι αλλαγές σε κάθε ματς είναι απαραίτητες διότι οι καλύτεροι παίκτες δεν μπορεί να αγωνίζονται 3 φορές την εβδομάδα. Η μαγική ισορροπία δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να το βρει ένας προπονητής. Ο Λουτσέσκου επιβάλλεται να φροντίσει ώστε τέτοιου είδους παιχνίδια να έχουν μικρότερο κίνδυνο και οι συνθέσεις της ομάδας να είναι όχι τυχερές αλλά αποτελεσματικές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.