Ανακοινώθηκε ο νέος ιδιοκτήτης του Κωτσόβολου – Deal 200 εκ. ευρώ

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2023

Μεγάλο deal 200 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά της εταιρείας Κωτσόβολος, μέσω ανακοίνωσης γνωστοποιήθηκε ο νέος ιδιοκτήτης.

Επίσημα πλέον η «ΔΕΗ» είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία η οποία αγόρασε τον Κωτσόβολο.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έφτασε τα 200 εκ. ευρώ και η ΔΕΗ στην ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «δεν λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμφωνία με την Currys plc για την εξαγορά της Κωτσόβολος έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης €200 εκατ., χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16.

Η συμφωνία για εξαγορά της Κωτσόβολος αποτελεί για τη ΔΕΗ μία στρατηγική κίνηση μετασχηματισμού, σε μία αγορά που αλλάζει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η εποχή της ενεργειακής μετάβασης και του νέου εξηλεκτρισμού δημιουργεί έναν ολόκληρο νέο κόσμο λύσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με την εξαγορά της Κωτσόβολος η ΔΕΗ προχωράει ακόμη γρηγορότερα στον μετασχηματισμό της σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.