Ανακοίνωση Μητσοτάκη - Αλλάζει ο τρόπος που ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2023

Μία ανακοίνωση - έκπληξη έκανε στο σημερινό (30/11) υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον τρόπου που θα μπορούμε να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές.

Για τον εν λόγο θέμα τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μεγάλη συζήτηση και ο Έλληνας πρωθυπουργός στο σημερινό (30/11) υπουργικό συμβούλιο έκανε την ανακοίνωση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε πως θα καθιερωθεί η επιστολική ψήφος, αρχής γενομένης από της ευρωεκλογές του ερχόμενου καλοκαιριού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως για την ανάδειξη των 21 Ευρωβουλευτών θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης, «πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο στην εκλογή κάθε εθνικού ανιτπροσώπου πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστας προδιορισμένων βουλευτών».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας υπήρξε γόνιμος προβληματισμός για το αν θα πρέπει να υπάρξει διαίρεση των περιφερειών «θεωρώ όμως η μια επικράτεια όπως παγίως ισχύει από το 1981 πρέπει να ισχύσει και τώρα».

Για την επιστολική ψήφο ο κ.Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά «είναι κάτι που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα κρατη και είναι ώρα να ισχύσει στον τόπο μας. Είναι μια ιστορική τομή καθώς η εκλογική διαδικασία εμπλουτίζεται, αλλάζει και αποτελεί μια γενναία μεταρρύθμισης καθώς διευρύνει το εκλογικό σώμα και είναι η πιο ισχυρή απάντηση στην αποχή»

Ενώ συνέχισε εξηγώντας, «Έτσι στο εξωτερικό δεν θα υπάρχει πια ανάγκη να δημιουργήσουμε ειδικά εκλογικά τμήματα. Έτσι κάθε απόδημος που είναι εγγεγραμμένος στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δεν θα χρειάζεται να ταξιδέψει εκατοντάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα. Θα μπορεί να το κάνει από το σπίτι του ή την εργασία του με όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.