Αν η ηλικία είναι ένας αριθμός έρχεται η σειρά του Τζίμα

Κώστας Πετρωτός01 Νοεμβρίου 2023

Με βάση το γεμάτο πρόγραμμα αγώνων που έχει ο ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν λόγω Ευρώπης, είναι ξεκάθαρο ότι οφείλει να έχει δύο επιθετικούς που θα εναλλάσσονται στον ρόλο του βασικού. O Μπράντον με τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ, καθώς και 14 τελικές σε 829 λεπτά συμμετοχής (17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις) δικαίως είναι αυτός που προηγείται στην ιεράρχηση.

Μέχρι τώρα, ο Αλί Σαμάτα με ένα γκολ και μία ασίστ, κι ακόμη επτά τελικές σε 816 λεπτά συμμετοχής (15 ματς) τον ακολουθεί, αλλά είναι προφανές ότι δεν έχει αξιοποιήσει τις διαδοχικές ευκαιρίες που του δίνει ο Λουτσέσκου.

Στον ΠΑΟΚ γνώριζαν όταν τον αποκτούσαν ότι δεν ήταν στην κορυφή της λίστας των επιθετικών (εκεί υπήρχαν ονόματα όπως του Γκαμπιαντίνι), ωστόσο, περίμεναν να είναι πιο επιδραστικός στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Ο Τανζανός δεν τα έχει καταφέρει, με την παρουσία του προβληματίζει και είναι σαφές πλέον πώς αρχίζει να ωριμάζει η σκέψη για να δοθεί περισσότερος χρόνο συμμετοχής στον Τζίμα.

Πριν λίγο καιρό, ο Τάισον με αφορμή τις πολύ καλές εμφανίσεις του στον ΠΑΟΚ είχε δηλώσει ότι «η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός», αισθάνεται καλά και μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα και ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί αυτό να μην ισχύει και από την αντίστροφη. Ο Τζίμας, με ένα γκολ και τέσσερις τελικές σε έξι ματς και συνολικά 152 λεπτά συμμετοχής, έχει δείξει ότι δεν είναι απλά ένα ταλέντο με υψηλές προδιαγραφές, αλλά ότι μπορεί από τώρα να σταθεί ανταγωνιστικά στο ροτέσιον.

Γιατί όχι, λοιπόν, στην περίπτωσή του να μην αλλάξει η σειρά ιεράρχησης και να παίζει πολύ περισσότερο, κάτι που δεδομένα θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί. Αν το δούμε και από ένα άλλο πρίσμα, ίσως αυτό θίξει τον εγωισμό του Σαμάτα και εμφανιστεί και εκείνος καλύτερος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.