Αμβούργο: Κατασκευάστηκε μνημείο για τις ιερόδουλες που κυνηγήθηκαν από τους ναζί

Metrosport Team11 Αυγούστου 2024

Ένα διαφορετικό μνημείο αποκαλύφθηκε το Σάββατο (10/8) στη διάσημη περιοχή των «κόκκινων φαναριών» του Αμβούργου, Ζανκτ Πάουλι, το οποίο αφιερώνεται σε όλες τις ιερόδουλες που υπέστησαν διώξεις από τους ναζί.

Όπως έγινε γνωστό, εμπνευστής του ορειχάλκινου μνημείου είναι ο Ζίγκχαρντ Βιλμ, ο οποίος είναι πάστορας σε εκκλησία της περιοχής, η οποία βρίσκεται στην οδό των Οίκων Ανοχής και χρησιμεύει συχνά ως φόντο για τις φωτογραφίες των τουριστών.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη περιοχή διαχωρίζεται από μια μεταλλική πόρτα, που κατασκευάστηκε έπειτα από εντολή της ναζιστικής ηγεσίας το 1933, προκειμένου «να οριοθετηθεί το εμπόριο του σεξ».

«Αντιστοιχεί πλήρως στην κυνική και απάνθρωπη πολιτική του εθνικοσοσιαλισμού, να μην απαγορεύσει την πορνεία, αλλά να την περιορίσει σε αποκλεισμένη περιοχή. Δεν μπορεί τόσα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου να μην έχουμε μια πλάκα με πληροφορίες ή κάτι ανάλογο που να εξηγεί ότι αυτές οι σιδερένιες πύλες και η ιδέα της αποκλεισμένης πορνείας δημιουργήθηκαν από τους εθνικοσοσιαλιστές», σχολίασε ο Βιλμ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του δημοτικού διαμερίσματος Ραλφ Νοϊμπάουερ δήλωσε ότι «αυτό που είναι ακόμη λιγότερο γνωστό είναι η τύχη που είχαν αυτές οι γυναίκες που εργάζονταν εδώ κατά την διάρκεια της ναζιστικής περιόδου, ότι πολλές στάλθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νοϊενγκάμε στο Ράβενσμπρουκ, στειρώθηκαν δια της βίας, πέθαναν ή βγήκαν από τον πόλεμο συντετριμμένες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.