Αμπουμπακάρι: Ο Πάμπλο Γκαρσία, ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Κωνσταντέλιας

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2023

Ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Πανσερραϊκού, μίλησε από την Γερμανία στο Metropolis 95.5.

«Ο γιος μου παίζει στην Φράιμπουργκ και τον βοηθάω τώρα που είναι μικρός, 14 ετών, να πάρει όσα χρειάζεται, από έναν που ξέρει κάτι παραπάνω από εκείνον. Είναι καλός. Θέλουν να του κάνουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Εγώ κάνω και κάποια σκάουτινγκ για ομάδες από Σουηδία και Ολλανδία» είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στον Πάμπλο Γκαρσία:

«Ο Γκαρσία ήταν πολύ καλός σαν παίκτης και τώρα σαν προπονητής, επίσης. Είχα δει αγώνες και είδα ότι η ομάδα του είχε οργάνωση, επειδή ο ίδιος ήταν μέσος. Εχει φέρει τους σωστούς παίκτες στον Πανσερραϊκό. Η δουλειά εκεί πάει καλά. Ακόμη είναι νωρίς, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Γιατί στο ποδόσφαιρο μπορεί να ξεκινήσει καλά μία ομάδα και μετά να είναι χάλια.

Θυμάμαι δεν μιλούσε πολύ... (γέλια) Δεν περίμενα να γίνει προπονητής. Κάποιες φορές λες δεν θέλω να γίνω, αλλά μόλις σταματάς το ποδόσφαιρο καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι η ζωή σου και δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό. Αυτοί που παίζουν χαφ γίνονται, πάντα, καλύτεροι προπονητές. Δείτε τον Τσάμπι Αλόνσο. Η ομάδα του δεν υπάρχει αυτό που παίζει, θυμίζει ομάδα του Γκουαρντιόλα».

Τόνισε ότι: «Με ευχαριστεί ότι δεν είναι μόνο μία ομάδα καλή στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, όλες οι ομάδες, 5-6 είναι καλές. Παλιά ήταν μόνο μία, κέρδιζε μόνο ο Ολυμπιακός. Βλέπεις φέτος τι έκανε ο ΠΑΟΚ μέσα στον Ολυμπιακό. Μου αρέσει αυτό. Εχει και τον Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ, έχει μέλλον και ο κόσμος μπορεί να τον βοηθήσει. Στην Ελλάδα σήμερα είσαι καλός, αύριο άχρηστος, αυτό πρέπει να αλλάξει. Η υποστήριξη χρειάζεται κάθε μέρα. Ακούω και στο εξωτερικό ότι είναι πολύ καλός».

Για το παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκό σημείωσε: «Αν είναι να πω με βάση όσα είδα από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Πανσερραϊκός έχει λίγες πιθανότητες, αλλά το ποδόσφαιρο αλλάζει κάθε εβδομάδα, κάθε ματς είναι αλλιώς. Δεν μπορώ να πω ότι θα κάνει ζημιά, ο ΠΑΟΚ θα νικήσει, αλλά δύσκολα».

Κατέληξε λέγοντας: «Πίναμε μάτε, μαζί με τον Γκαρσία, τον Κοντρέρας και τον Βιεϊρίνια. Εγώ δεν έπινα γιατί ήμουν μικρός. Ρώτησε τι είναι αυτό, μου είπαν τσάι και τελικά πίνω τα τελευταία χρόνια και εγώ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.