Αμπέλ Φερέιρα: Το πάθος για τη F1, η αδυναμία στο καλό φαγητό & ο Κοέν

Metrosport Team18 Μαρτίου 2023

Ο Αμπέλ Φερέιρα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να γράψει το όνομα του στην ιστορία της Παλμέιρας, να αναβαθμίσει το σύνολο και να δημιουργήσει μια ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και ικανοποιεί τους φιλάθλους της. 

Ωστόσο, ο Πορτογάλος μπορεί να μιλά για ώρες για συστήματα και τακτικές αλλά προτιμά να κρατά στο σκοτάδι την προσωπική του ζωή. Κάτι που δημιούργησε ερωτήματα στους δημοσιογράφους στη Βραζιλία και φρόντισαν να γνωρίσουν και την άλλη πτυχή αυτού του ανθρώπου. 

Ο 44χρονος προπονητής είναι λάτρης της γαστρονομίας, παίζει πάντελ στον ελεύθερο του χρόνο, έχει πάθος με την ταχύτητα και θαυμάζει τον Σένα ενώ ακολουθεί πιστά τα λόγια του Κοεν. 

Το καλό φαγητό είναι αδυναμία

Ο Φερέιρα κατοικεί σε μια περιοχή κοντά στο προπονητικό κέντρο της Παλμέιρας, την Μπάρα Φούντα, και κάνει πολλά πράγματα με τα πόδια. Ωστόσο, μετά τις επιτυχίες της ομάδας επιλέγει να μετακινείται με το αυτοκίνητο πιο συχνά γιατί οι οπαδοί όταν τον συναντούν στο δρόμο τρέχουν πάνω του και τον πνίγουν στις αγκαλιές. Δεν τον ενοχλεί η αγάπη που δείχνουν προς το πρόσωπο του αλλά ο χρόνος του είναι περιορισμένος και θέλει να τον περνά με τους αγαπημένους του.

Στον ελεύθερο του χρόνο, ο Πορτογάλος συχνάζει σε μερικά εστιατόρια στην πρωτεύουσα του Σάο Πάολο. Του αρέσουν τα φρέσκα ζυμαρικά, τα ψάρια και τα ωραία κομμάτια κρέατος. Κάθε εβδομάδα πηγαίνει στο Allianz Parque για να απολαύσει το αγαπημένο του Braza. Είναι ένα μενού επικεντρωμένο στη βραζιλιάνικη κουζίνα και τα πιάτα του σεφ Τζιοβάνι Ρενέ.

Το αγαπημένο του είναι το Tomahawk Black Angus, το οποίο περιέχει ένα βασικό κομμάτι βόειου κρέατος που εξάγεται από το μπροστινό μέρος του ζώου μεταξύ της έκτης και της δέκατης πλευράς, συνοδεύεται από ένα μείγμα από μανιτάρια, ντομάτες και είναι φινιρισμένο με λάδι σκόρδου και ιαπωνικό σχοινόπρασο. Σερβίρεται, επίσης, με ξύδι, φαρόδα σκόρδου, ρύζι και ένα ρόφημα ανανά.

Φυσικά, ένα καλό γεύμα συνοδεύεται και με ένα όμορφο γλυκό. Επιλέγει, συνήθως, ανάμεσα σε γαλακτομπούρεκο, κοκάδα, πακοκα, πε ντε μολένγκε ενώ τον πρωινό και τον απογευματινό του καφέ τον συνοδεύει με κέικ πορτοκάλι ή καλαμποκάλευρου.

Έχει πάθος με το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η παιδική του ηλικία σημαδεύτηκε από τη διαμάχη μεταξύ τριών μεγάλων οδηγών στην ιστορία του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, των Άιτορ Σένα, Νέλσον Πικέ και Άλεν Προστ. Είναι φανατικός θαυμαστής του Σένα και χρειάστηκε να διαφωνήσει πολλές φορές με τον πατέρα του που λάτρευε τους άλλους δυο. Κάθε Κυριακή στο σπίτι τους στηνόταν μια λογομαχία για το ποιος είναι καλύτερος.

Τρελαίνεται για την ταχύτητα και δεν χάνει την ευκαιρία να παρακολουθεί αγώνες της Formula 1 από κοντά. Πέρυσι επισκέφθηκε τη ΜcLaren μετά από πρόσκληση του οδηγού Λάντο Νορίς ενώ έκανε και μαθήματα οδήγησης με επαγγελματίες οδηγούς οδηγώντας ένα Porsche Cup και συμμετέχει σε ιδιωτικούς αγώνες καρτ.

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα του στη Βραζιλία είναι και η ανακαίνιση της Mustang Fastback του 1966. Ήθελε να προσθέσει ένα στη συλλογή του και προχώρησε στην ανακατασκευή της.

Κοέν και πάντελ

Ο Αμπέλ Φερέιρα δείχνει να έχει ριζώσει στη Βραζιλία και στις πρόσφατες διακοπές του επέλεξε να επισκεφθεί την Μπαϊα. Βρέθηκε εκεί μετά από πρόσκληση του Ζοάο Πάουλο Σαμπάιο, τον συντονιστή της ομάδας Νέων της Παλμέιρας. 

Επισκέφθηκε την Ολάμπρα, ένα δήμο στο εσωτερικό του Σάο Πάολο που απέχει 130 χλμ από την πρωτεύουσα και είναι γνωστός και ως πόλη των λουλουδιών. Πρόκειται για μια αποικία των Ολλανδών, που η γαστρονομία της βασίζεται στα λουλούδια. Δημιουργούν πιάτα χρησιμοποιώντας τριαντάφυλλα και ιβίσκος μεταξύ άλλων ειδών. 

Έκανε περιήγηση, ακόμη, και στο ναό Τενζουιζένζι, που ιδρύθηκε από τον μοναχό Κοέν. Είναι θαυμαστής του και άρπαξε την ευκαιρία να ηρεμήσει, να διαλογιστεί και να γεμίσει τις μπαταρίες του μακριά από φωνές, συστήματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν δεν έχει χρόνο για ταξίδια, τότε προτιμά να παίζει πάντελ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.