Αμπέλ Φερέιρα: Έβδομος τίτλος με την Παλμέιρας, νίκησε την Φλαμένγκο στο Σούπερ Καπ

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2023

Ο Αμπέλ Φερέιρα είναι από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές στην Βραζιλία με την Παλμέιρας αφού στην τρίτη του σεζόν συνεχίζει την... συλλογή τίτλων. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚκατέκτησε και το Σούπερ Καπ Βραζιλίας σε έναν απίθανο τελικό με μεγάλο νικητή την «Βερντάο» με 4-3 επί της Φλαμένγκο.

Η Φλα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 25' με τον Γκαμπιγκόλ, ο οποίος μάλιστα διπλασίασε τα τέρματά του στο 50΄. Μέχρι τότε, όμως, οι τυπικά γηπεδούχοι του τελικού της Μπραζίλια είχαν ανατρέψει το ματς από το πρώτο μέρος χάρη στα γκολ των Βέιγκα (37') και Γκάμπριελ Μενίνο (45+2').

Ο Βέιγκα ακολούθησε τα χνάρια του «Γκαμπιγκόλ» και έβαλε ξανά μπροστά την Παλμέιρας στο 57', αλλά σε τρία λεπτά η Φλαμένγκο έφερε και πάλι το ματς στα ίσα. Η ζυγαριά, ωστόσο, έγειρε υπέρ της ομάδας του Φερέιρα χάρη στο δεύτερο γκολ του Μενίνο στο 73'. 

Με την αγωνία να κορυφώνεται στα τελευταία λεπτά ο τεχνικός της «Βερντάο» κλώτσησε μικρόφωνο τηλεοπτικού συνεργείου που βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του, όμως ήταν και αυτός που πανηγύρισε αφού το τελικό σφύριγμα τον βρήκε τροπαιούχο για έβδομη φορά την τελευταία τριετία. Συνολικά μετράει δύο Κόπα Λιμπερταδόρες, ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας, ένα Κύπελλο Βραζιλίας, ένα Ρεκόπα και ένα Παουλίστα.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.