Υποχρεώσεις σωματείων για απινιδωτή και προπονητή

Χρήστος Λιάπης10 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνα με τον ισχύοντα αθλητικό νόμο και τον κανονισμό Προπονητών της ΕΠΟ, είναι υποχρεωμένα να απασχολούν προπονητή με δίπλωμα UEFA Β (και άνω), κάτοχο Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της ΓΓΑ και να έχουν συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο προπονητής κάθε σωματείου για να ασκεί τα καθήκοντά του στους αγώνες, πρέπει να καταθέσει στην ΕΠΣ Μακεδονίας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να του εκδοθεί Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή Αγωνιστικής Περιόδου 2024-2025.

Σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο, οι προπονητές των σωματείων, ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία αγωνίζονται, δεν κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, τότε ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στην τεχνική περιοχή της ομάδας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, να καθίσουν στον πάγκο και ΔΕΝ μπορεί να τους αναπληρώσει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος, ούτε ο εκπρόσωπος της ομάδας. Στον πάγκο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ βρίσκονται ΜΟΝΟΝ οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές.

Στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Μακεδονίας (στην ενότητα «Έγγραφα και Υποδείγματα»), έχουν αναρτηθεί αναλυτικές οδηγίες και δικαιολογητικά (σε αρχείο PDF) για την έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή αγων. περιόδου 2024-2025, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Νέο Κανονισμό Προπονητών 2024-2025 της ΕΠΟ.

Η υποβολή των δικαιολογητικών μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους, έγκαιρα και τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων:

Με αποστολή όλων των δικαιολογητικών με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση mavridis@epsm.gr  (τα έγγραφα σε μορφή PDF, η φωτογραφία σε JPG).

Με αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία της ΕΠΣ Μακεδονίας κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της.


ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

Ο προπονητής για να ασκήσει τα καθήκοντά του πρέπει υποχρεωτικά να κατέχει Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή περιόδου 2024 / 2025, το οποίο εκδίδει η Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών 2024 της Ε.Π.Ο..

Σε περίπτωση που δεν κατέχει Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, τότε ΔΕΝ έχει δικαίωμα να βρίσκεται στον πάγκο του σωματείου και ΔΕΝ μπορεί να τον αναπληρώσει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος, ούτε ο εκπρόσωπος της ομάδας.

Ακόμη η ΕΠΣΜ αναφέρει: Σας υπενθυμίζουμε ότι για να διεξαχθεί ένας αγώνας είναι υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας.

Σας παρακαλούμε να ελέγξετε σχολαστικά ότι ο απινιδωτής του γηπέδου λειτουργεί κανονικά και τα επιθέματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ.

Σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί ο αγώνας με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, λόγω μη ύπαρξης απινιδωτή ή επειδή έχουν λήξει τα επιθέματα, τότε επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ του ΚΑΠ (η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3).


    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

    Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

    Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.