Αλβανία: Πότε ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Παναγιώτα Απέργη13 Οκτωβρίου 2024

Την έναρξη των διαπραγματεύσεων ΕΕ - Αλβανίας ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα τα Τίρανα, προκειμένου να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή «οικογένεια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ουγγρικής προεδρίας, οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργου, βάσει της αναθεωρημένης μεθοδολογίας διεύρυνσης, που υιοθετείται.

«Η Αλβανία θα είναι η πρώτη από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες που θα ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις σύμφωνα με την αναθεωρημένη μεθοδολογία της διεύρυνσης, η οποία θα είναι μια κομβική στιγμή για τη χώρα αυτή των Δυτικών Βαλκανίων», τόνισε η ουγγρική προεδρία. 

«Παγώνει» η ένταξη των Σκοπίων  

Την ίδια ώρα, η ένταξη των Σκοπίων φαίνεται πως μπαίνει προσώρας στον «πάγο», καθώς η Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων έδωσε το «πράσινο» φως για την αποστολή κοινής επιστολής των 27 κρατών-μελών της Ένωσης προς τα Τίρανα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, χωρίς να κάνει το ίδιο για τα Σκόπια.

Μάλιστα, η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει εκφράσει πολλάκις τη δυσαρέσκειά της γι' αυτήν την αποσύνδεση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αδικεί σκόπιμα τα Σκόπια. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.