Αλμέιδα-Λαμέλα: H αντάμωση των «εκατομμυριούχων» (vid)

Γιάννης Τσερβίνης20 Ιουλίου 2024

«Σ’ έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω, τα μάτια σου αυτά, μου είναι τόσο γνωστά. Σ’ έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω, η μνήμη μου δεν με απατά» τραγουδούσε πριν πολλά χρόνια ο Πασχάλης και έκανε μεγάλη επιτυχία.

Οι τίτλοι του εν λόγω τραγουδιού πάντως ταιριάζουν «γάντι» στην περίπτωση της μεταγραφής του Ερικ Λαμέλα στην ΑΕΚ

Μίας μεταγραφής από το… πάνω ράφι που έχει προκαλέσει αίσθηση στον ευρωπαϊκό χώρο. 

Με τον αργεντίνο επιθετικό να βρίσκει στην Ενωση τον Ματίας Αλμέιδα, πάλαι ποτέ συμπαίκτη του στους «εκατομμυριούχους» όπως είναι το προσωνύμιο της Ρίβερ Πλέιτ.

Η συνύπαρξη με τον «Πελάδο»

Για την υλοποίηση αυτής της σπουδαίας μεταγραφής για την Ενωση έπαιξε καταλυτικό ρόλο αφενός η παρουσία του Αλμέιδα στον πάγκο της ομάδας και αφετέρου το… ξήλωμα του Μάριου Ηλιόπουλου που «χρύσωσε» τον 32χρονο Αργεντίνο.

Με τον «Πελάδο» ο Λαμέλα υπήρξαν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα συμπαίκτες στη Ρίβερ Πλέιτ, σε μία μεταβατική περίοδο για την αργεντίνικη ομάδα.

Ο Αλμέιδα διένυε τότε τα τελευταία του ποδοσφαιρικά χιλιόμετρα και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει προπονητική καριέρα. 

Ο Λαμέλα ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας του ουσιαστικά και για τον ίδιο-όπως και τους άλλους νεαρούς της ομάδας- ο 50χρονος τεχνικός αποτελούσε μέντορα.

 Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι όταν τους χώριζε μία διαφορά 18 χρόνων….


Αμέσως στα... βαθιά


Ο Λαμέλα μάλιστα ως «προϊόν» των Ακαδημιών των «milionarios» έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα σε ηλικία 17 ετών και ένα χρόνο μετά ήταν βασικός στο clasico με την Μπόκα Τζούνιορς.

Ο Λαμέλα και ο Αλμέιδα ήταν συμπαίκτες στη Ρίβερ Πλέιτ  από το 2009 έως το 2011

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έπαιξαν μαζί σε πολλές σημαντικές αναμετρήσεις, με τον Αλμέιδα να παίζει ως αμυντικός μέσος και τον Λαμέλα ως επιθετικός μέσος ή εξτρέμ.

Συγκεκριμένα ως συμπαίκτες κατέγραψαν 28 παιχνίδια με τους «millonarios» και πλέον ετοιμάζονται να συνεργαστούν ξανά στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά με τον Λαμέλα στον αγωνιστικό χώρο και τον «Πελάδο» στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων».

Πλέον θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα αγαπημένα τους «asado» στην Αθήνα και να ονειρεύονται και πάλι τίτλους και επιτυχίες.

Όπως τότε, 15 χρόνια πριν...


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.