Αλμέιδα: «Αν είμαι εγώ υπεύθυνος, τότε θα ληφθούν μέτρα - Βλέπω περίεργα πράγματα»

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2024

Αιχμές για τη διαιτησία άφησε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ήττα της ΑΕΚ από τον Πανσερραϊκό για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League ενώ παράλληλα, τόνισε ότι είναι ανοιχτός στην κριτική και κάλεσε τη διοίκηση να σκεφτεί αν είναι ικανός να αλλάξει την κατάσταση. 

«Το σημερινό πιστεύω ότι υπήρξε ένα πέναλτι, κάναμε πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε, δεν μπορέσαμε. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε και να πετύχουμε και ένα δεύτερο γκολ. Πάντα υπάρχει ένας υπεύθυνος και ο υπεύθυνος είμαι εγώ, θα πρέπει να σκεφτούμε αν έχω την ικανότητα να μπορέσω να το αλλάξω αυτό, υπάρχει ένα κλαμπ με ιστορία 100 ετών και θα δούμε.

Αντιλαμβάνομαι μόλις ξεκινήσει η μπάλα να κυλάει, με το πρώτο φάουλ. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα, είμαστε υποχρεωμένοι πάντα να κερδίζουμε, έχουμε ένα θαυμάσιο κοινό που μας συνοδεύει, μας στηρίζει αλλά βλέπω κάποια πράγματα περίεργα και αν είμαι εγώ υπεύθυνος τότε θα ληφθούν μέτρα.

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, μου αρέσει να νικάω, δε νικάμε, περνάμε μια περίοδο χωρίς καλά αποτελέσματα, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, δεν μου αρέσει να κλείνομαι σε ένα τρόπο παιχνιδιού, έχω ψάξει τροποποιήσεις από το ξεκίνημα μέχρι το πώς κάνουμε τα κόρνερ, με βάση τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των παικτών. Πάντα πρέπει να βάζεις γκολ, σήμερα σουτάραμε 24 σουτ, τέσσερα στην εστία, πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε αλλά ο υπεύθυνος είμαι εγώ.

Κάνουμε προπονήσεις στα τελειώματα, στις προπονήσεις πηγαίνουμε καλά, πρέπει να επιμείνουμε. Ο αντίπαλος έπαιζε με 10, προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις, αλλάξαμε λίγο την ομάδα στο ημίχρονο θέλοντας να την κάνουμε ακόμη πιο επιθετικοί, ήμασταν στην περιοχή του αντιπάλου, όταν η μπάλα έφτανε στην αντίπαλη εστία υπήρχε ο αντίπαλος και ο τερματοφύλακας τους.

Είχαμε τη μπάλα, την κατοχή, όσο ο αντίπαλος έπαιζε με 10, αμύνθηκε καλά, μπορέσαμε και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες του αντιπάλου.

Εγώ προπονώ όσο ζω, σέβομαι τον κόσμο, μου δείξαμε ότι όποιος μιλάει ο άλλος κοιτάει, αυτός είναι σεβασμός. Μπορεί κάποιος να διαμαρτυρηθεί για μια ενέργεια, οι διαιτητές γνωρίζουν ότι εμείς οι προπονητές πάντα διαμαρτυρόμαστε. Γενικά ποτέ δεν μιλάω για ένα πέναλτι, ένα φάουλ γιατί και σεις τα βλέπετε. Μπορώ και εντοπίζω κάποια πράγματα, όταν έπαιζα στη Ρίβερ έζησα τον υποβιβασμό της, και κατάλαβα από την 3η αγωνιστική τότε ότι όλα ήταν εναντίον μας. Το ποδόσφαιρο διαχειρίζεται κάποια συστήματα, έχω επιλέξει την Ελλάδα γιατί πιστεύω το ποδόσφαιρο, δεν μου αρέσει όταν σταματάει το παιχνίδι. Εμείς όταν χάνουμε είναι λίγα τα λεπτά έξτρα χρόνος αλλά ότι και να πω δεν θα αλλάξει τίποτα. Ο 4ος μου είπε ότι δεν έχει επικοινωνία με τον 1ο, δεν υπάρχει διάλογος, αν δεν μιλάει ο 4ος με τον προπονητή ποιος θα μιλάει.

Όταν ο ποδοσφαιριστής του αντίπαλου δέχθηκε την κόκκινη, δεν χρειαζόταν να πάει στο var. Ο διαιτητής τιμώρησε το 11 και έπειτα απέβαλε τον άλλο. Μιλάω για κάποια λάθη που σιγά σιγά επηρεάζουν, αλλά όπως είπα εγώ είμαι υπεύθυνος. Για να υπάρχει ηρεμία θα πρέπει να παίζεται 50-50. Δεν μιλάω ότι είναι φταίξιμο του διαιτητή, αναλαμβάνω την ευθύνη ότι η ομάδα μου δεν κέρδισε, αλλά βλέπω και άλλα πράγματα, μπορείτε να με κριτικάρετε αλλά ψάξτε και τα υπόλοιπα». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.