Αλλος Αρης στο Αγρίνιο, με το βλέμμα στο Κύπελλο

Γιώργος Στράντζαλης14 Ιανουαρίου 2024

Με πολλές απουσίες αλλά και με ξεκάθαρο στόχο να μην χαλάσει την βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε στα προηγούμενα δυο ματς θα παραταχθεί ο Αρης στο Αγρίνιο για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, καθώς πέντε από τους ποδοσφαιριστές που ήταν στο αρχικό σχήμα στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ είναι εκτός αποστολής. 


Η απόφαση για εκτεταμένο rotation είναι δεδομένη από τον Άκη Μάντζιο ο οποίος εκτός από την πληθώρα των απουσιών αποφάσισε να δώσει ανάσες και στους επιβαρυμένους παίκτες του ενόψει φυσικά και του δεύτερου αγώνα Κυπέλλου στο Κλεάνθης Βικελίδης την ερχόμενη Τετάρτη όπου ο Αρης θα διεκδικήσει την πρόκριση μετά το 0-0 στην Opap Arena. 

Για την ακρίβεια, εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Λορέν Μορόν, οι τραυματίες Χουλιάν Κουέστα, Ζαν Ζουλ, Φραν Βέλεθ, Βερστράτε, Ρούμπεν Πάρντο, οι Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο οι οποίοι είναι επιβαρυμένοι και οι Ματαρίτα, Κάρλσον, Χριστοδουλόπουλος, ενώ πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Λούκας Ρούπ που επίσης έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Όπως διευκρίνισε η ΠΑΕ, ο Γερμανός μέσος δεν ακολούθησε την αποστολή στο Αγρίνιο λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο σε μια απουσία η οποία θα οδηγήσει τον 54χρονο προπονητή σε νέα αλλαγή σχεδίου, αφού είχε τον Ρουπ στο αρχικό του πλάνο.

Το σενάριο λοιπόν ακόμη και για οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα δεν θα αποτελέσει έκπληξη, σε ένα παιχνίδι το οποίο “γεννά” ευκαιρία για κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μετρούν πολλές εβδομάδες αγωνιστικής αδράνειας και αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής.  

Για παράδειγμα, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης αναμένεται να καλύψει το κενό του Χουλιάν Κουέστα. Η προηγούμενη φορά ήταν στη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος απέναντι στη Λαμία. Στην άμυνα, ο Φαμπιάνο θα πάρει ανάσες και ο Λίντσεϊ Ρόουζ θα κάνει ντεμπούτο στη δεύτερη θητεία του στους Κιτρινόμαυρους. Αλλαγές θα υπάρχουν και στα άκρα της άμυνας. Ο Φράνκο Φεράρι θα επιστρέψει μετά από απουσία δύο μηνών, καθώς έχει ν’ αγωνιστεί από τις 11 Νοεμβρίου στον εκτός έδρας αγώνα με τον Βόλο. Είναι πλέον 100% έτοιμος και ο Μάντζιος προσανατολίζεται να τον επαναφέρει στα βασικά του πλάνα, στο πλαίσιο του ροτέισον που θα κάνει, ώστε να του δώσει παράλληλα και αγωνιστικό ρυθμό που θα τον χρειαστεί εν όψει Κυπέλλου. Δεν αποκλείεται άλλωστε ο Φεράρι να χρειαστεί κόντρα στην ΑΕΚ, ειδικά εάν το ματς πάει στην παράταση. Απαραίτητες ανάσες θα πάρει και ο Μόζες Οντουμπάτζο με τον Φατόρε να παίρνει τη θέση του. Ο Ισπανός κατέγραψε μόλις μία συμμετοχή – επίσης στον αγώνα με τον Βόλο – ως δεύτερος στόπερ. 

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Σέικ Ντουκουρέ προβλέπεται να είναι ο αμυντικός χαφ της ομάδας. Ερωτηματικά υπάρχουν για τους δύο άλλους εσωτερικούς μέσους. Τόσο ο Βλάντιμιρ Νταρίντα όσο και ο Νέβεν Τζούρασεκ μετρούν διαδοχικούς αγώνες, ωστόσο το απρόοπτο με τον Ρουπ και η ίωση που ταλαιπωρεί τον Πάρντο δεν δίνουν τη δυνατότητα πολλών επιλογών στον Μάντζιο. 

Στην τριάδα της επίθεσης, το βέβαιο είναι ότι μπαίνει ένα τέλος στο εντυπωσιακό σερί του Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός μετρούσε 21 διαδοχικές παρουσίες στο αρχικό σχήμα σε παιχνίδια για τα προκριματικά του Conference League, του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Στο Αγρίνιο, απόντος άλλου επιθετικού στο ρόστερ ο Σαμόρα θα αναλάβει το ρόλο του φορ, ενώ στις πλευρές, όλα είναι ανοιχτά. Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ πρέπει να πάρει ανάσες και ο Άκης Μάντζιος θα αποφασίσει μεταξύ των Γιάννη Φετφατζίδη, Μιχάλη Παναγίδη, Κίκε Σαβέριο και Τζόναθαν Μενέντες, με τον τελευταίο να επανέρχεται στην αποστολή – περισσότερο λόγω ανάγκης – μετά από δύο διαδοχικούς αγώνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.