«Αλλάζω Συσκευή 2»: Ποιες συσκευές ενσωματώνονται στο ανανεωμένο πρόγραμμα

Metrosport Team29 Ιουλίου 2024

Με νέες κατηγορίες συμπληρώνεται το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2», το οποίο αποτελεί τη νέα φάση του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα, που επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, περιλαμβάνει πλέον και τη χορήγηση επιδότησης για την αγορά έξυπνων ηλεκτρικών φούρνων και πλυντηρίων, εντάσσοντας επίσημα τις συσκευές με σύγχρονες τεχνολογίες.

Μάλιστα, το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να ανανεώσουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές με νέα, πιο “έξυπνα” μοντέλα που διαθέτουν την ευελιξία της απομακρυσμένης λειτουργίας.

Παράλληλα, οι δικαιούχοι του προγράμματος παραμένουν οι ιδιώτες και τα νοικοκυριά που έχουν εγκατεστημένες παλιές και ενεργοβόρες συσκευές, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας που διατίθεται για τον σκοπό αυτό. 

Οι αιτήσεις συνήθως ανοίγουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους κάθε έτους.

Κατά πληροφορίες, το πρόγραμμα ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες συσκευών, εξακολουθώντας να προωθεί και την ανακύκλωση των αποσυρθέντων συσκευών για να αποφευχθεί η συσσώρευση απορριμμάτων και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και/ή Ευρωπαϊκά κονδύλια, εξασφαλίζοντας ότι οι παρεχόμενες επιδοτήσεις είναι βιώσιμες και αποτελεσματικές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.