Αλλάζει τη… συνταγή ο Μάντζιος για το «Γ. Καραϊσκάκης»

Γιώργος Στράντζαλης27 Σεπτεμβρίου 2023

Με αρκετά διαφορετική τακτική θα προσεγγίσει ο Αρης το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Στη νίκη επί του Παναιτωλικού οι Κιτρινόμαυροι παρήγαγαν παιχνίδι κατοχής και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Άλλο παιχνίδι όμως εκείνο, άλλο το αποψινό καθώς ο Ολυμπιακός είναι επιθετική ομάδα, με τρομερή ποιότητα και με πολλά τρεξίματα. Επομένως, ο Αρης έχει έναν βασικό στόχο: να περιορίσει τη δυναμική του αντιπάλου, παρουσιάζοντας συνοχή απέναντι σε μια ομάδα που έχει 90 τελικές σε πέντε αγωνιστικές (!) και στην έδρα της έχει 14/0 γκολ σε τέσσερα ματς. 

Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί εγρήγορση, τακτική πειθαρχία και ασφαλώς να αποφύγει τα αβίαστα λάθη, τα οποία έγιναν και κόντρα στον Παναιτωλικό αλλά λόγω κακών αποφάσεων των επιθετικών της ομάδας του Αγρινίου δεν τα πλήρωσε η άμυνα. Στην επίθεση θα βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι, αφού ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αδυναμίες στο αμυντικό τρανζίσιον και στο ανοιχτό γήπεδο ο Αρης έχει την ατομική ποιότητα να το εκμεταλλευτεί. Αρκεί να είναι ουσιαστικός και με γρήγορες αποφάσεις στο παιχνίδι μετάβασης.

Ο Μάντζιος δείχνει την πρόθεση επιστροφής στη… συνταγή της Τούμπας, δίνοντας στην ομάδα του πιο αμυντικό προσανατολισμό και το σχήμα με τους δύο “κόφτες”, με τη συνύπαρξη των Βερστράτε-Ντουκουρέ, φαντάζει να είναι το επικρατέστερο. Σε αυτό το σχέδιο, ο Βλάντιμιρ Νταρίντα να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λορέν Μορόν ο οποίος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σαμόρα, που χρησιμοποιήθηκε στο προηγούμενο ματς στη θέση του επιτελικού μέσου δεν προσφέρει τις απαραίτητες βοήθειες ανασταλτικά, ενώ ο Πάρντο που εξίσου μπορεί να είναι μια επιλογή για τον προπονητή δεν έχει ακόμη τα τρεξίματα και τις εντάσεις που απαιτούν τέτοια παιχνίδια. 

Η επιστροφή του Μάρτιν Μοντόγια στα αμυντικά άκρα είναι δεδομένη και σκόπιμα, στο πλαίσιο διαχείρισης των διαδοχικών αγώνων - δεν χρησιμοποιήθηκε με τον Παναιτωλικό, προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες ανάσες. Μένει να φανεί αν ο Ισπανός θα παίξει στη φυσική θέση του (δεξιά) ή αν θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο, όπως έγινε στην Τούμπα, διατηρώντας τον Μόζες Οντουμπάτζο στην αντίστοιχη δεξιά. Πλέον ο Άκης Μάντζιος έχει επιλογές στο αριστερό άκρο της άμυνας με τους Φράνκο Φεράρι, Ρόναλντ Ματαρίτα οι οποίοι όμως έχουν κυρίως επιθετικά χαρακτηριστικά. Στα άκρα της επίθεσης, το πιο πιθανό είναι να επιστρέψει ο Κάρλσον και να μείνει στον πάγκο ο Σουλεϊμάνοφ ο οποίος έδειξε στοιχεία αλλά τακτικά δεν είναι ακόμη τόσο πειθαρχημένος όσο ο Σουηδός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.