Αλλάζει στρατηγική η Nike μετά από την μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση στην ιστορία της μετοχής

Metrosport Team03 Ιουλίου 2024

Η Nike θα λανσάρει νέα πάνινα παπούτσια αξίας 100 δολαρίων και κάτω σε χώρες σε όλο τον κόσμο, δήλωσε την Πέμπτη ο οικονομικός διευθυντής της, καθώς ο κολοσσός αθλητικών ειδών τροποποιεί τη σειρά προϊόντων του σε ένα σχέδιο που αποσκοπεί στην επαναφορά των πωλήσεων σε καλό δρόμο.

Η Nike έχει αυξήσει σημαντικά την τιμή των κορυφαίων αθλητικών παπουτσιών Air Jordan 1 τα τελευταία χρόνια. Τα παπούτσια πωλούνται επί του παρόντος για έως και 200 ​​δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του Nordstrom στο Nike.com.

Τα κορυφαία αθλητικά παπούτσια Air Force 1 πωλούνται εν τω μεταξύ για περίπου 150 δολάρια στον ιστότοπο της Nike. Συγκριτικά, τα τρίχρωμα λευκά και μαύρα sneakers Samba και τα πολύχρωμα Gazelle της ανταγωνιστικής Adidas κοστολογούνται στα 100 και 120 δολάρια αντίστοιχα.

Οι μετοχές της Nike υποχώρησαν την Παρασκευή , κλείνοντας τη μέρα με πτώση 19,98%, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση μιας ημέρας στην ιστορία της μετοχής. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη μια έκπληξη πτώσης πωλήσεων το τελευταίο τρίμηνο. Η Nike έχει δει την ανάπτυξη πωλήσεων αργή καθώς μάχεται τον ανταγωνισμό από την Adidas, καθώς και με την επωνυμία Hoka της On και της Deckers.

Τα στελέχη επισήμαναν επίσης πιο ήπια κυκλοφορία στα εργοστασιακά της καταστήματα που πωλούν παπούτσια και ρούχα με έκπτωση, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη πίεση που γίνεται αισθητή από τον καταναλωτή αξίας.

«Αυτή είναι πιθανότατα μια προσπάθεια για την εξασφάλιση μερικών πιο ευαίσθητων ως προς τις τιμές καταναλωτές», δήλωσε ο αναλυτής της GlobalData, Neil Saunders, αναφερόμενος στη νέα σειρά 100 δολάρια και κάτω. Ο οικονομικός διευθυντής της Nike Matthew Friend είπε στους επενδυτές την Πέμπτη: «Οι ομάδες μας επιτίθενται επίσης σε ευκαιρίες σε διάφορα σημεία τιμών».

Η ανάπτυξη μιας νέας γραμμής από τη Nike θα μπορούσε να είναι μια επικίνδυνη κίνηση για την εταιρεία, επειδή η πτώση των πωλήσεών της επιδεινώνεται.

«Μπορεί να λειτουργήσει ως ένα βαθμό, αλλά δεν θεραπεύει το ευρύτερο πρόβλημα της έλλειψης καινοτομίας» στη Nike, χορηγό της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ, είπε ο Saunders.

Ορισμένα βασικά στυλ Nike έχασαν πρόσφατα την αξία τους στην αγορά μεταπώλησης, όπου η τιμή μεταπώλησης Air Jordan 1 Retro High OGs είναι σε έκπτωση περίπου 32% από τον Μάιο, σύμφωνα με την Altan Insights, η οποία μελετά την αγορά συλλεκτικών αθλητικών παπουτσιών.

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.