Αλκης Καμπανός: Μπαίνει στα σχολεία η πρόταση της δομής «Εις το όνομα του Αλκη»!

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2024

Ενας μεγάλος στόχος επιτεύχθηκε, καθώς η πρόταση της Δομής «Εις το όνομα του Άλκη» μπαίνει στα σχολεία και με αφορμή αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, το μέλος της δομής, Λευτέρης Παππάς. Πρόκειται για μία απόφαση που αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τον αθλητισμό τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία.

Αναλυτικά όσα είπε: «Είναι ένα βήμα για το σήμερα και το αύριο. Στον πρώτο και τρίτο άξονα της δομής δημιουργήσαμε αυτό το πρωτοπριακό εγχείρημα για να μην ξεχαστεί πρώτον ο Άλκης και δεύτερον να αλλάξει η οπαδική μας κουλτούρα. Εμείς δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα 14 ωρών και τελικά μετά από τροποποιήσεις του Υπουργείου Παιδείας, κατέβηκε στις 7 ώρες το οποίο θα αφορά μόνο την έκτη τάξη του δημοτικού. 

Τα παιδιά της έκτης τάξης θα έχουν την ευκαιρία με ένα εξειδικευμένο 7ωρο, διαδραστικό πρόγραμμα με τη μορφή εργαστηρίου δεξιοτήτων να έρθουν σε επαφή με τις έννοιες της ενσυναίσθησης και της συνύπαρξης, στον αθλητισμό και όχι μόνο. Η συγκίνηση μας είναι μεγάλη. Από τις πρώτες ημέρες που εμπνευστήκαμε τη Δομή, αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα, η Παιδεία και πρωτίστως η Πρωτοβάθμια, ήταν το κύριο πεδίο των δράσεων που οραματιζόμασταν, για το αύριο της κοινωνίας.

Επίσης, για πρώτη φορά θα θεσπιστεί η Πανελλήνια μέρα φιλάθλου. Αν μας ακούν εκπαιδευτικοί και έχουν έκτη τάξη δημοτικού να δηλώσουν το πρόγραμμα που τονίζω είναι προαιρετικό. Είναι πολύ σημαντικό να μάθει το μικρό παιδί να σέβεται τον διπλανό του και να τον σέβεται για την ομάδα που υποστηρίζει. Αυτό το πρόγραμμα να λειτουργήσει ως όχημα για να πάει μπροστά ο αθλητισμός».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.