Αλεξιάδης: «Σαν να επέστρεψα σπίτι μου - Είμαστε η βιτρίνα των ακαδημιών»

Χάρης Εμμανουηλίδης08 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ Β μετά από τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας, στρέφει την προσοχή του στην τελική ευθεία με φόντο και την έναρξη του πρωταθλήματος και ο νέος τεχνικός της αναπτυξιακής ομάδας του Δικεφάλου, παραθέτει στο Metrosport.gr τις σκέψεις του , τη φιλοσοφία του και τις ιδέες του για το δεύτερη ομάδα του Συλλόγου.

Ο γεννημένος το 1984 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και όπως επισημαίνει , «είναι σαν να μπήκα σπίτι μου» , υπογραμμίζοντας πως «είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία ομάδας όπου έχουμε πολλαπλούς ρόλους και υποχρεώσεις», ενώ μιλάει και για τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει με την πρώτη ομάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, «Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε την πρώτη ομάδα με κάθε τρόπο. Ο ΠΑΟΚ Β΄ είναι η βιτρίνα των ακαδημιών».

  • Πώς ζείτε αυτόν τον πρώτο μήνα τον ΠΑΟΚ Β’;

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τον Ιβάν Σαββίδη και όλη την οικογένεια του που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ Β'. Είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία ομάδας όπου έχουμε πολλαπλούς ρόλους και υποχρεώσεις. Πρέπει να εξελίξουμε τους παίκτες και να τους βοηθήσουμε στην μετάβαση προς την πρώτη ομάδα. Να τα βοηθήσουμε να ζήσουν το όνειρο τους. Είμαι εδώ ήδη τέσσερις εβδομάδες και μπορώ να επιβεβαιώσω πως δουλεύουν σκληρά και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ανταπόκριση τους»

  • Πόσο δύσκολο είναι για αυτά τα παιδιά να καλούνται πλέον να παίξουν σε επαγγελματικό επίπεδο;

«Αυτό είναι το αποκορύφωμα μιας δουλειάς που γίνεται εδώ και χρόνια μέσα από όλα τα τμήματα Υποδομής. Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένες να πρωταγωνιστούν. Επομένως για αυτά τα παιδιά αυτά ο πρωταθλητισμός δεν είναι κάτι άγνωστο αφού πάντα έπαιζαν για τη νίκη. Μέσα λοιπόν από αυτή τη διαδικασία, άρχισαν να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Πλέον ξέρουν πως μπορούν να διεκδικήσουν το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Ξέρουν πως έχουν μπροστά τους μια τεράστια ευκαιρία...»


  • Ο ΠΑΟΚ Β' είναι το κατώφλι της πρώτης ομάδας. Εχετε συνεργασία ήδη με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το επιτελείο του;

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε την πρώτη ομάδα με κάθε τρόπο. Ο ΠΑΟΚ Β΄ είναι η βιτρίνα των ακαδημιών. Γνωρίζετε και εσείς πως η πρώτη ομάδα είχε πολλά συνεχόμενα και κρίσιμα ματς και δεν υπήρχε πολύς χρόνος. Αλλά σας διαβεβαιώ πως έχουν μπει οι βάσεις για μια καλή συνεργασία με την πρώτη ομάδα».

  • Πόσο σας δυσκολεύει πως ακόμη δεν γνωρίζετε ούτε το πρόγραμμα αλλά ούτε και το πότε αρχίζει το Πρωτάθλημα;

«Εμείς δουλεύουμε καθημερινά με βάση το πλάνο μας. Εχουμε και στελέχη έμπειρα που κρατούν τους παίκτες σε εγρήγορση και κυρίως να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Το πιο σημαντικό είναι ο Σύλλογος. Ολοι είμαστε κάτω από τη σκέπη του Ιβάν Σαββίδη που δίνει τα πάντα για τις Ακαδημίες. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και εμείς είμαστε εδώ για να τα βοηθήσουμε. Για να είναι εδώ τα παιδιά αυτά, σημαίνει πως αξίζουν. Πρέπει να εκμεταλλευτούν όλα όσα τους παρέχει ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτά τα παιδιά δεν βρέθηκαν απευθείας στον ΠΑΟΚ Β' αφού πέρασαν από όλα τα τμήματα των Ακαδημιών».

  • Τι ήταν το πρώτο πράγμα που είπατε στα παιδιά στην πρώτη προπόνηση;

«Τα περισσότερα παιδιά τα γνωρίζω. Σαν να μπήκα στο σπίτι μου, όταν μπήκα στα αποδυτήρια. Ολα ήταν εύκολα για μένα και για τα παιδιά. Απλά αλλάζει το επίπεδο προπόνησης και αυτό είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων».

  • Με δεδομένο πως πλέον και οι δεύτερες ομάδες υποβιβάζονται, σκέφτεστε πως πρέπει κάποιες φορές να παίξετε και για το αποτέλεσμα;

«Ο ΠΑΟΚ παίζει πάντα για τη νίκη. Δεν μπορεί να είναι η αγωνιστική μας ταυτότητα η σκοπιμότητα. Πολλές φορές κάποιες στιγμές για να πάρεις τη νίκη ίσως χρειαστεί. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, δουλεύουμε σκληρά και είμαι σίγουρος πως σε κάθε ματς η ομάδα θα παίζει με την ίδια αγωνιστικότητα και να κάνει πρωταθλητισμό ασχέτως αν γνωρίζουμε πως δεν ανεβαίνουν οι δεύτερες ομάδες. Εμείς και σε κάθε προπόνηση παίζουμε για τη νίκη. Εχουμε δημιουργικό αλλά όχι τοξικό άγχος. Εμείς ετοιμαζόμαστε για το κανονικό ποδόσφαιρο, το ρεαλιστικό ποδόσφαιρο. Εχουμε ισχυρά κίνητρα. Το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ πρέπει να εμπνέει δυναμισμό και δημιουργικότητα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.