Αλεξανδρής: «Δεν συμφωνώ με την ελληνοποίηση του Γουόκαπ, τέτοιες ενέργειες μου αφήνουν πικρία»

Metrosport Team19 Απριλίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής Βαγγέλης Αλεξανδρής και μίλησε για την ελληνοποίηση του Γουόκαπ και πως επηρεάζει το ελληνικό μπάσκετ.

Για την Ελληνοποίηση του Γουόκαπ: «Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και ξεκινάει ένας Γολγοθάς για τα σωματεία να κάνουν τα ίδια. Δεν συμφωνώ γιατί μειώνονται οι θέσεις των Ελλήνων στον Ολυμπιακό και αν συνεχιστεί θα γίνει και σε άλλες ομάδες. 

Είναι 7 ξένοι σε κάθε ομάδα, πότε θα παίζουν οι Έλληνες παίκτες; Δεν υπάρχει πρόοδος στο ντόπιο στοιχείο των ομάδων. Σκεφτείτε για έναν Αμερικάνο που είναι δύο χρόνια στην Ελλάδα, δεν έχει κάτσει μια ζωή εδώ. Στις ομάδες δεν μπορείς να επέμβεις, δεν τους ενδιαφέρει πόσους ξένους έχουν και μπορούν να παίζουν μόνο με ξένους στην 12άδα. 

Η Εθνική είναι άλλο θέμα. Στις εθνικές είναι απαράδεκτο να παίζουν νατουραλιζέ. H κοινωνία έχει γίνει ανεκτική στο συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να το θεωρούν τιμή που αλλάζει την υπηκοότητά του. Η ελληνοποίηση δεν έγινε με σκοπό την εθνική ομάδα, απλά για να αποκτήσει έναν επιπλέον Ελληνα στον Ολυμπιακό. Αυτές οι ενέργειες μου αφήνουν πικρία για το ελληνικό μπάσκετ γιατί δεν δίνουν χώρο στα νέα παιδιά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.