Αλέκος Αλεξανδρής: «Γούσταρα να βράζει η Τούμπα»

Metrosport Team16 Οκτωβρίου 2023

Συνέντευξη με πολλές και... ζουμερές ατάκες για τις επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο Αλέκος Αλεξανδρής στο sportday.gr.

Ο βετεράνος επιθετικός της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού μίλησε για τις συνθήκες που έβρισκε όταν έπαιζε σε Τούμπα, Χαριλάου και Καυτανζόγλειο, σε εμπειρίες που δεν φαίνεται να έχει ξεχάσει: «Πολλά έχουν γίνει. Εγώ έχω φύγει με αστυνομική κλούβα. Νόμιζαν ότι ήμασταν αστυνομικοί. Μας είχαν δώσει και τα κράνη. Τότε με το χέρι του Τάκολα. Και του λέγαμε. Ρε άνθρωπε, βγες και πες ότι το χτύπησες με το χέρι. Θα με σκοτώσουν έλεγε. Λέω, παιδιά δεν θα φύγουμε ποτέ. Αλλά δεν τρομάζαμε από αυτά. Μας άρεσαν.

Όταν καμιά φορά πηγαίναμε στην Τούμπα και είχε 20.000 κόσμο, λέγαμε: Ξενέρα. Αν δεν είχε μπινελίκι από την ώρα που θα ξεκινούσαμε από το ξενοδοχείο να περάσεις όλη την παραλιακή, να στρίψεις πάνω, να σου ρίχνουν μπουκάλια, αυτό μας έφτιαχνε» είπε.

Ο Αλέκος Αλεξανδρής θυμήθηκε κι άλλα περιστατικά στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης: «Χειρότερη έδρα, το Χαριλάου. Είναι έδρα. Την ψυλλιάζεσαι. Κοιτάς και λίγο δεξιά να δεις τι γίνεται. Ξέρεις τι μου έχουν ρίξει μέσα στην Τούμπα; Τον λαιμό βρύσης, εκείνης της παλιάς στα χωριά, τις χρυσές βρύσες που υπήρχαν με τη στρόφιγγα.

Έσκασε εκεί. Λιμπρεχτς προπονητής. Πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό. Μου λένε αυτό που θα δεις σήμερα, δεν το έχεις ξαναδεί. Τους λέω έχω έρθει 6 φορές με την ΑΕΚ. Άσε την ΑΕΚ, θα δεις τι θα γίνει σήμερα. Τελειώνει το ημίχρονο, έπαιζα δεξί χαφ και μου λέει ο Λίμπρεχτς: Δεν θέλω να κλείνεις προς τα μέσα τόσο. Θέλω να κάθεσαι στην άκρη. Του λέω “κόουτς σε παρακαλώ πολύ. Έχεις δει τι μου ρίχνουν; Αυτοί γκρέμισαν τα τσιμέντα και φτάνει πέντε μέτρα μέσα. Κι εγώ πάω δέκα μέτρα μέσα. Δεν το κάνω για να σου χαλάσω τα σχέδια, το κάνω για να μη με σκοτώσουν”.

Για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε. Αλλά αυτά εμένα με έφτιαχναν. Και μόνο η ιδέα ότι ήξερα ότι θα πάω να παίξω μέσα στην Τούμπα με 40.000 κόσμο και θα βγάζουν αφρούς, μου άρεσε».

Και τόνισε... « Έχεις ακούσει κανέναν παίκτη του Ολυμπιακού να έχει κλάψει; Ή να λέει πήγα στην Τούμπα και μας έκαναν νταντά; Έκαναν τη δουλειά τους οι άνθρωποι.

Εγώ το γούσταρα αυτό. Αυτοί γούσταραν την ομάδα τους, με λάθος τρόπο, πρόβλημά τους. Αλλά έβραζε η Τούμπα. Για 90 λεπτά ήσουν εκεί, focus. Δεν μπορούσες να χαζέψεις. Σε παράσερνε όλο αυτό. Και στο Χαριλάου και με τον Παναθηναϊκό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.