Ακροβατικά… χωρίς δίχτυ ασφαλείας για τρεις «σίγουρες» μεταγραφές

Δημήτρης Μπούζας19 Ιουνίου 2024

Οι μεταγραφές ασφαλώς και δεν είναι μια απλή διαδικασία «δούνε και λαβείν» όπως προφανώς να πιστεύουν μερικοί, που δεν έχουν γνώση των όσων απρόβλεπτων μπορούν ανά πάσα στιγμή να συμβούν, στη διάρκεια μιας συναλλαγής, από τη φύση της δύσκολης.

Οι εκατέρωθεν επιδιώξεις σπάνιες φορές συναντιόνται και εφάπτονται. Τις περισσότερες όμως έχουμε «διαφωνίες» - κατά περίσταση – οι οποίες οδηγούν σε μακρόσυρτες ανιχνεύσεις προθέσεων. Με τις υπαναχωρήσεις να καραδοκούν και τα ναυάγια να έρχονται φυσιολογικά με τη σειρά τους, για να κλείσουν ένα μεγάλο κύκλο αρνητικών εξελίξεων. Ως εκ τούτου θεωρείται και είναι λογικό οι παράγοντες οι οποίοι αναλαμβάνουν αυτή την τόσο ιδιαίτερη, λεπτή και δύσκολη αποστολή, να είναι οπλισμένοι με ιώβεια υπομονή αλλά και με ικανότητες διαπραγματεύσεων ενός πετυχημένου και εύστροφου διπλωμάτη.

Να έχουν δηλαδή κάτι – έστω και ελάχιστο – από εκείνο που χαρακτήριζε τον αλησμόνητο και ανεπανάληπτο Μίνο Ραϊόλα. Θα μου πείτε «προς τι» αυτή η εισαγωγή και οι έντονοι χαρακτηρισμοί που επιστρατεύω για μια απλή διαδικασία, ή μια συναλλαγή ή έστω και ένα παζάρι; Η απάντηση είναι ότι αυτή η απλή διαδικασία, αυτό το «δούνε και λαβείν», οι μεταγραφές δηλαδή, είναι κατά την προσωπική μου άποψη (πιστεύω και όχι μόνο τη δική μου) κεφαλαιώδους σημασίας υπόθεση και ένας μοχλός από τους κυριότερους, στον μηχανισμό της λειτουργίας ενός μεγάλου κλαμπ. Άλλωστε τα τεράστια κεφάλαια και ο πακτωλός των εκατομμυρίων επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Πάμε όμως στο θέμα του σημερινού μας σχολίου. Ας ξεκινήσουμε από τον πρωταθλητή μας. Σήμερα θα κληρωθεί άλλωστε και ο πρώτος αντίπαλος του, στην τριπλή προσπάθεια του - που ευχόμαστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία - της προσέγγισης και της συμμετοχής του στο χρυσοφόρο «League Stage» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεταγραφικά που βρίσκεται; Έχει μια συμφωνία υψηλού επιπέδου (Μαντί Καμαρά) στην οποία μένει η υπογραφή του παίκτη. Κάποιες πρώτες επαφές με στόχους που ανεπισήμως αναφέρονται και επισήμως διαψεύδονται ή χάνονται ο ένας πίσω από τον άλλο. Επιπρόσθετα και το πιο ουσιαστικό, είναι ότι υπάρχουν τρεις συμφωνίες οι οποίες θεωρούνται και υποστηρίζονται ως ολοκληρωμένες (Μεϊτέ, Κετζιόρα, Τσιφτσής), οι οποίες όμως διατελούν υπό ένα καθεστώς «ομηρίας» ή «αναστολής».

Δηλαδή με απλά λόγια δεν έχουν ολοκληρωθεί. Δεν έχουμε την πρόθεση να καταλογίσουμε για αυτό ευθύνες σε αυτούς που διαχειρίστηκαν και τις τρεις περιπτώσεις. Όμως αυτή η τριπλή σύμπτωση μοιάζει με ακροβατικά χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Εύχομαι ολόψυχα να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια δεν εντοπίστηκαν από την πρώτη στιγμή ή που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα. Είναι αλήθεια πως κάποιες εκτιμήσεις διαψεύστηκαν (αλλαγές συμπεριφοράς). Το να εμπιστευτείς χωρίς να διασφαλιστείς, δεν δικαιολογείται και δεν συγχωρείται στις μεταγραφές. Ας ελπίσουμε το επαναλαμβάνουμε, ότι όλα θα κυλήσουν προς την ολοκλήρωση και τα παθήματα να γίνουν μαθήματα. Και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη απόλυτη ενίσχυσης του ρόστερ του και αυτός θα πρέπει να είναι ο μοναδικός του στόχος. Χρόνος υπάρχει… αλλά περιορίζεται σιγά – σιγά.

Προχωρώντας στους υπόλοιπους της κορυφής και μένοντας μόνο και ιδιαίτερα στον Παναθηναϊκό, βλέπουμε ότι οι πράσινοι ολοφάνερα έβγαλαν σε «πλειστηριασμό» τον Ιωαννίδη, κάτι που το είχαμε προβλέψει και προεξοφλήσει από την πρώτη στιγμή, σε αυτή εδώ τη στήλη. Η μεγάλη … «ζήτηση» άνοιξε την όρεξη στον Αλαφούζο. Ήδη οι φίλα προσκείμενοι προς τον πρόεδρο εκπρόσωποι της πράσινης ενημέρωσης, βρήκαν και το άλλοθι, παρουσιάζοντας ως μεγάλη υπόθεση τη συμμετοχή τεσσάρων παικτών τους (Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς, Μλαντένοβιτς) στο Euro 2024. Σαν να λέμε δηλαδή έχουμε παίκτες για να καλύψουν την διαφορά και να διευκολύνουν την είσπραξη των 25 εκατομμυρίων ευρώ, που πιστεύουμε πως θα είναι και η τελική τιμή πώλησης.

ΥΓ1: Ημέρα... Μαντί Καμαρά θα είναι η σημερινή καθώς αναμένεται στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ για υπογραφές και ιατρικά.

ΥΓ2: Ο Ιβάν χωρίς πανηγυρισμούς και μεγάλα λόγια και κρατώντας χαμηλούς τόνους, στο πλευρό του μικρού Γιαννάκη, τον οποίο στέλνει στην Αμερική και αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για τη θεραπεία του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.