Ακροδεξιά στροφή για τη Γαλλία - Καταβαραθρώνεται ο Μακρόν

Παναγιώτα Απέργη23 Ιουνίου 2024

Πρώτη στις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως παραμένει η γαλλική ακροδεξιά, μια μόλις εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, που προκήρυξη μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει με κάθε ευκαιρία η Μαρίν Λεπέν, στόχος πλέον της «Εθνική Συσπείρωσης» είναι η εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας στο γαλλικό κοινοβούλιο, με μοναδικό αντίπαλό της το «Λαϊκό Μέτωπο», δηλαδή τη συμμαχία κεντροαριστεράς – αριστεράς, με τη συμμετοχή των σοσιαλιστών, του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν, των οικολόγων και των κομμουνιστών.

Μέχρι στιγμής, η «Εθνική Συσπείρωση» μαζί με τους συμμάχους της συγκεντρώνει το 35,5% με 36% των ψήφων, ενώ το ποσοστό του «Λαϊκού Μετώπου» κυμαίνεται από 27% έως 29,5%, αφήνοντας στην τρίτη θέση με 19% το κόμμα του Μακρόν.

Σχολιάζοντας την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος, Ζορντάν Μπαρντελά, προχώρησε σε άλλο ένα επικοινωνιακό πνεύμα συμφιλίωσης και ενότητας, σημειώνοντας ότι το μόνο που θέλει είναι να συμφιλιώσει όλους τους Γάλλους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.