Ακραία τουρκική πρόκληση για την εισβολή στην Κύπρο: «Σφαγές Τούρκων από τρομοκράτες της ΕΟΚΑ!»

Metrosport Team18 Ιουλίου 2024

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις και λίγες ημέρες πριν από τη «μαύρη» επέτειο στην Κύπρο, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας ανήρτησε βίντεο με ντοκιμαντέρ για τον «Αττίλα».

Σε ανάρτησή του, το ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «επέτειο της “Επιχείρησης Ευτυχισμένη Ειρήνη”, που έφερε ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο».

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών:

«Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνουμε τις απάνθρωπες σφαγές κατά Τούρκων από τρομοκράτες που ήθελαν να προσαρτήσουν το νησί στην Ελλάδα με την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ το 1955. Τι συνέβη πριν και μετά την Επιχείρηση Ευτυχισμένη Ειρήνη αντικατοπτρίζεται στην οθόνη με τις διηγήσεις των μαρτύρων της περιόδου. Το ντοκιμαντέρ, που περιλαμβάνει τις ομολογίες Ελλήνων στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ, περιλαμβάνει ιστορικά πλάνα από την επιχείρηση που ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός στις 20 Ιουλίου 1974.

Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο ετοιμάσαμε για να μην ξεχάσουμε τους συμπατριώτες μας που δολοφονήθηκαν απάνθρωπα στην Κύπρο, θα παρακολουθήσετε τον ηρωικό αγώνα του Μεχμέτσικ πλάι-πλάι με τους Μουτζαχεντίν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ παρακάτω. Με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό σε όλους τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας».

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.