Άκης Μάντζιος: «Έργα και ημέραι» από το πρώτο του πε΄ρασμα στον Άρη

Metrosport Team29 Αυγούστου 2023

Ο Άκης Μάντζιος κατάφερε να γίνει ο «μακροβιότερος» προπονητής των τελευταίων ετών στον πάγκο του Άρη, με τα νούμερα να δικαιώνουν την εμπιστοσύνη που κατάφερε να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του από τους διοικούντες. Μια εμπιστοσύνη που εξαργυρώνεται ακόμη μια φορά με την επιστροφή του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Ο πρώην -και όπως όλα δείχνουν νυν- προπονητής του Άρη στον 1,5 χρόνο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη έκατσε στον πάγκο για 66 παιχνίδια, με την ομάδα να κερδίζει περίπου 1,6 βαθμούς ανά αγώνα, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε προπονητή που έχει έρθει στον Άρη αυτά τα χρόνια, εξαιρουμένου του Χερμάν Μπούργος.

Ένα ακόμη πολύ θετικό στατιστικό αποδεικνύει πως η ομάδα ήταν σε πολύ καλό δρόμο, αφού κέρδιζε σχεδόν τα μισά ματς, έχοντας 30 νίκες, 17 ισοπαλίες και 19 ήττες. Στο θέμα τον γκολ ο Άρης πετύχαινε 1,07 γκολ ανά παιχνίδι ενώ δεχόταν 0,8 γκολ ανά ματς.

Τέλος, οι «κιτρινόμαυροι» υπό τις οδηγίες του Άκη Μάντζιου κατάφεραν να κρατήσουν 31 φορές το μηδέν στα 66 παιχνίδια, ενώ από την άλλη πλευρά 23 φορές ο Άρης δεν μπόρεσε να πετύχει από τη δική του πλευρά ούτε ένα τέρμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.