Αιγάλεω VS Ηρακλής: «Υπάρχουν σκυλιά που δαγκώνουν ακόμη»

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος13 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ηρακλής-Φούρνοι Βενέτη ετοιμάζεται για τον δεύτερο επίσημο αγώνα της φετινής σεζόν, αντιμετωπίζοντας για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος το Αιγάλεω στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης».

Το γήπεδο και ο προσεχής αντίπαλος των «κυανόλευκων»… ξυπνά μνήμες από το, μακρινό πια αλλά αλησμόνητο 2007, τη μάχη επιβίωσης, το γκολ του Πρίττα και το μήνυμα των οπαδών του με το σημειολογικό πανό «Υπάρχουν σκυλιά που δαγκώνουν ακόμη». Το Metrosport.gr γυρίζει πίσω το χρόνο…

Στη φετινή σεζόν ο Ηρακλής-Φούρνοι Βενέτη αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει το εισιτήριο της επιστροφής στη φυσική του θέση, στην Super League 1.

Όχι βάσει «βάρους φανέλας» και ονόματος, αλλά με ποδοσφαιρικά δεδομένα, με το ποιοτικό ρόστερ που διαμορφώνει και την ισχυρή διοικητική κατάσταση μετά την παρουσία του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

Αν και το Κύπελλο Ελλάδος δεν είναι ο πρώτος και βασικός στόχος, ο Ηρακλής συνεχίζει την προσπάθειά του στο Αιγάλεω και το «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» νωρίς το απόγευμα (16:30) της Κυριακής (15/9).

Αντίπαλος και γήπεδο «ξυπνούν μνήμες» από το 2007, από το κομβικό ματς επιβίωσης, από το οποίο τότε ο Ηρακλής έφτασε στη μεγάλη παραμονή του στην κατηγορία, εν μέσω τεράστιων προβλημάτων.

Σε μια σεζόν επιβίωσης που είναι και η φετινή, αλλά με πολύ διαφορετικά δεδομένα, ο αγώνας με το Αιγάλεω είναι λογικό να δημιουργεί συνειρμούς με το παρελθόν. Άλλωστε «υπάρχουν ακόμη σκυλιά που δαγκώνουν» και ο κόσμος περιμένει από τον Ηρακλή, με άλλα κίνητρα, να βγάλει σε πέρας μια ακόμη δύσκολη αποστολή.

  • Το Metrosport.gr κάνει flash back στο κομβικό παιχνίδι του Απρίλη του 2007…

Όταν ο Πρίττας τον κράτησε όρθιο

Ο Ηρακλής σε δύσκολη κατάσταση, διοικητική, οικονομική, οργανωτική και βαθμολογική. Με τον σημερινό προπονητή της Εθνικής ομάδας και πολύ αγαπητό στο «κυανόλευκοι» κοινό, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στον πάγκο να… παλεύει με «Θεούς και Δαίμονες» έχει φτάσει στο «πρέπει». Στο σημείο χωρίς γυρισμό. Η νίκη κόντρα στο Αιγάλεω που είχε τους ίδιους στόχους, ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Στη «μάχη» αυτή η στήριξη του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από μια πρόσθετη δύναμη στην ομάδα. Ήταν μια δήλωση… επιτυχίας. Το πίστευαν όλοι. Με περίπου 1.000 οπαδούς στο πλευρό του, ο Ηρακλής εκτός της παρουσίας του έπαιρνε και το μήνυμα από ένα πανό που έχει μείνει στη μνήμη όλων από εκείνη την (τελικά επιτυχή) προσπάθεια παραμονής. 

Ήταν μήνυμα που δεν αφορούσε άλλωστε μόνο το παιχνίδι με το Αιγάλεω, αλλά σαφώς συνδέθηκε απόλυτα μ’ αυτό το παιχνίδι: «Υπάρχουν σκυλιά που δαγκώνουν ακόμα».

Οι «κυανόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, με πολύ καλή τακτική, υπομονή και σαφές πλάνο να απειλήσουν τον αντίπαλό τους, όπως και έκαναν με κορυφαία στιγμή στο πρώτο ημίχρονο (41’) τον συνδυασμό Πρίττα, Σίσιτς, Μαυρογενίδη, με τον τελευταίο να τροφοδοτεί τον Ηλία Πουρσανίδη που σούταρε στο δοκάρι.

Ο Ηρακλής πέτυχε τη νίκη που ήθελε πάση θυσία με γκολ στο 66’: Ο Πουρσανίδης μετά το κόρνερ του Εστεμπάν Ερέρα, τροφοδότησε τον Μπενίτο Ρίβας. Ο Λουίτζι Τζενάμο απόκρουσε το σουτ του, όμως με προβολή ο Σάκης Πρίττας πέτυχε το 0-1.


Ο «νέος» ήρωας, Γιώργος Μπαντής

Η ομαδική δουλειά έδωσε τότε στον Ηρακλή αυτό που ζητούσε. Αν μπορούσε να πει κανείς πως ο Πρίττας ήταν ο ήρωας της στιγμής για τους «κυανόλευκους» τότε, υπήρχε ακόμη ένας, όχι και τόσο «γνωστός» τότε και έγινε σίγουρα «νέος ήρωας».

Ο λόγος για τον Γιώργο Μπαντή. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σ’ εκείνο το κρισιμότατο παιχνίδι δεν είχε διαθέσιμους τους Φιλίπκο και Αμπάρη. Ο νεαρός τότε σημερινός πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, υπερασπίστηκε την εστία του Ηρακλή και στο 68’ «απογειώθηκε» στο «γάμα» της εστίας του για να σώσει τους «κυανόλευκους» από το καταπληκτικό σουτ του Πετρόπουλου κρατώντας το 0-1 που οδήγησε τον Θωμά Μητρόπουλο να φύγει από το γήπεδο στο 80ο λεπτό…

(Στέλιος Πούλος): Τζενάμο, Παπουτσής, Σίμανεκ, Ψωμάς, Εντουσέι (46' Πετρόπουλος), Ποπόφ, Νεντέλκοβιτς, Σκοπελίτης (75' Μάριτς), Κουμορτζί, Νικολόπουλος, Μουστογιάννης

(Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσνερ, Μπιλίσκοφ, Δρούγας, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης, Πρίττας (82' Δέντσας), Ιωαννίδης (62' Ρίβας), Σίσιτς, Ερέρα (87' Κατσιαμπής).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.