Αγνοούν κανονισμούς, αλλοιώνουν αποτελέσματα

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης - Κώστας Πετρωτός

Ναι είναι καλή η κριτική που γίνεται για την απόδοση της ομάδας και για το γεγονός ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, με αντιπάλους τον ΟΦΗ και τον Άρη δεν κατάφερε να σκοράρει. Πολύ εύκολα όμως ξεχνούν ορισμένοι, πως αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ οι διαιτητές που ορίζονται από την ΚΕΔ.

Το εξαιρετικά δυσάρεστο, είναι πως ο επίσημος ΠΑΟΚ κατά την προσφιλή του τακτική (η οποία ομολογουμένως δεν αποδίδει καρπούς) αποφεύγει να ανεβάσει τους τόνους για την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα. Λες και για άλλη ομάδα μιλάμε. Όχι για τον ΠΑΟΚ. Ακόμη όμως κι όταν συμβαίνει, το κύριο βάρος για την επικοινωνιακή προσπάθεια, αναλαμβάνει να σηκώσει ο Λουτσέσκου.

Πάμε στην ουσία του θέματος. Από την δεύτερη έως και την τέταρτη αγωνιστική, οι Έλληνες διαιτητές που σφυρίζουν τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, αγνοούν επιδεικτικά βασικούς κανονισμούς. Δεν τους ενδιαφέρει, το παίζουν “τρελίτσα” δεν αισθάνονται τον παραμικρό σεβασμό για τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι ομολογουμένως τραγικό.

Θέλετε ορισμένα παραδείγματα; Την δεύτερη αγωνιστική, στην αναμέτρηση της Τούμπας, με αντίπαλο την Κηφισιά, ο επόπτης Χριστοδούλου (εδώ από την Βόρεια Ελλάδα) σήκωνε διαρκώς το σημαιάκι του, σε κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο και υποδείκνυε οφ σάιντ. Ορισμένα δεν ήταν. Σε καμία περίπτωση. Τις επιθέσεις όμως του ΠΑΟΚ τις ανέκοπτε. Με επιστημονικό τρόπο. Ούτε στο VAR επέτρεπε να ελεγχθούν οι φάσεις, καθώς με σηκωμένο το σημαιάκι σε κάθε επίθεση του Δικεφάλου, δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης ο VAR. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1, αλλά τα δείγματα γραφής είχαν φανεί.

Με αντίπαλο τον ΟΦΗ, στην Κρήτη, ανέλαβε δράση το δίδυμο Διαμαντόπουλου (στον αγωνιστικό χώρο) και Ευαγγέλου στο VAR. Πέναλτι καραμπινάτο στην ανατροπή του Μπράντον δεν δόθηκε. Αποβολή παίκτη του ΟΦΗ με δεύτερη κίτρινη δεν δόθηκε. Πέναλτι υπέρ του Τζίμα στις καθυστερήσεις αγνοήθηκε, καθώς ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο πρώτος βοηθός (Ψαρρής) είχε υποδείξει σε θέση οφ σάιντ τον Αντρίγια, ενώ δεν ήταν. Μιλάμε για απίστευτη αλλοίωση κανόνων. Από τον ΠΑΟΚ δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.

Πριν από το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη, είχαμε τον ορισμό των Παπαπέτρου και Σιδηρόπουλου. Καμία αντίδραση, παρότι και οι δύο, συστηματικά και μεθοδικά είχαν αδικήσει τον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα είναι γνωστό τι συνέβη, με την “μανσέτα” του Κάρλσον που δεν δόθηκε πέναλτι, την μη αποβολή του Ντουκουρέ με δεύτερη κίτρινη παρότι ο διαιτητής σφύριξε φάουλ, τον μη καταλογισμό φάουλ υπέρ του Αντρίγια στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Άρη, λίγα λεπτά πριν από το φινάλε. Είναι οι πιο καραμπινάτες φάσεις.

Αντίδραση υπήρξε πρώτα από τον Λουτσέσκου στην μικτή ζώνη, ύστερα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας, αμέσως μετά από τον Λουτσέσκου. Ολα μέχρι εκεί. Καμία ανακοίνωση, καμία άλλη τοποθέτηση. Είναι μία τακτική που ακολουθείται, επί της ουσίας όμως χωρίς αντίκρυσμα. Ο ΠΑΟΚ χάνει έδαφος στην βαθμολογία, οι Έλληνες διαιτητές δεν σφυρίζουν όσα γίνονται και στο φινάλε αυτοί που “τρελαίνονται” είναι οι φίλαθλοι που αποχωρούν με νεύρα. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο ΠΑΟΚ στάση; Μπορεί να γίνει πιο επιθετικός και αποφασιστικός;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.