Αγκαλιά με την πρόκριση η ΑΕΚ, 3-0 τον Πανσερραϊκό

Παναγιώτα Χαλκιά18 Ιανουαρίου 2023

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου έκανε η ΑΕΚ επικρατώντας με 3-0 του Πανσερραϊκού στην ΟΡΑΡ ΑRENA. 

Η ομάδα των Σερρών προσπάθησε να πιέσει ψηλά στα πρώτα λεπτά και να κλείσει κάθε πιθανό διάδρομο προς την εστία της. Σταδιακά άρχισε να οπισθοχωρεί και να δημιουργεί αμυντικό τείχος. Η Ένωση ήταν δημιουργική και πάτησε αρκετά στην περιοχή του Γιαννίκογλου αλλά χωρίς να μπορέσει να βρει τη λύση στην τελική πάσα και να βρει το γκολ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 55ο λεπτό όταν ο Πινέδα έκανε το σουτ, ο Γιαννίκογλου δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα και ο Μάνταλος, που ακολουθούσε τη φάση, έκανε το 1-0.  

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και αναζητούσε ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο και ήρθε στο 67' όταν ο Αραούχο έκανε το γύρισμα στην άμυνα του Πανσερραϊκού που έκανε τραγικό λάθος και ο Χατζισαφί έστρωσε στον Λιβάι Γκαρσία που δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Οι παίκτες του Αλμέιδα συνέχισαν να είναι πιεστικοί και απειλούσαν την αντίπαλη εστία. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου έφτασαν και σε τρίτο τέρμα, όταν μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Γκαρσία απέφυγε τον αντίπαλο του και έδωσε στον Πινέδα που με πλασέ έκανε το 3-0 στέλνοντας την ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ:Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Φράνσον, Πινέδα, Τσούμπερ, Φερνάντες, Μάνταλος, Φαν Βερτ.

Πανσερραϊκός:Γιαννίκογλου, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης, Ροντρίγκεζ, Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα, Κανίς, Κατσαντώνης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.