Άγιαξ: «Διαζύγιο»-βόμβα με κορυφαίο παίκτη

Metrosport Team14 Ιουλίου 2023

«Διαζύγιο» βόμβα ετοιμάζεται να «σκάσει» στον Άγιαξ καθώς ο Ντούσαν Τάντιτς ετοιμάζεται να αποχωρήσει μετά από 5 άκρως επιτυχημένες σεζόν.

Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός αισθάνεται απογοητευμένος από τη συνεχή αγωνιστική πτώση του Αίαντα μετά την αποχώρηση του Μαρκ Όφερμαρς.

Η ολλανδική ομάδα δεν φαίνεται αντίθετη στο αίτημα του Σέρβου άσου καθώς θα εξοικονομήσει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του. Συνεπώς οι δύο πλευρές είναι κοντά σε έναν φιλικό αποχωρισμό που δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα το προηγούμενο διάστημα.

Ο Τάντιτς είναι ο αρχηγός του Άγιαξ και στα 5 χρόνια του στο Άμστερνταμ έχει πετύχει 105 γκολ και έχει δώσει 112 ασίστ σε 241 αγώνες.

Επίσημοποιήθηκε το τέλος

Λίγες ώρες αργότερα, η λύση της συνεργασίας του Άγιαξ με τον Τάντιτς ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ολλανδικής ομάδας.

«Ο Ντούσαν Τάντιτς θα αποχωρήσει από τον Άγιαξ με άμεση ισχύ. Ο σύλλογος τίμησε το αίτημα του παίκτη να λύσει το τρέχον συμβόλαιό του. Το συμβόλαιο του Σέρβου με τον Άγιαξ ήταν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, αλλά πλέον θα λήξει άμεσα» ανέφερε η ανακοίνωση του «Αίαντα».

«Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση να φύγω από τον σύλλογο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Νομίζω ότι είναι σωστό όχι μόνο για μένα αλλά και για τον σύλλογο να κάνουμε μια νέα αρχή. Ο χρόνος που είχα στον Άγιαξ και οι επιτυχίες που έχουμε γιορτάσει μου δίνουν ένα απερίγραπτο συναίσθημα που δεν έχω ξαναζήσει στην καριέρα μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για τον υπέροχο χρόνο που πέρασα εδώ. Αν εξαρτάται από εμένα, δεν είναι το τελικό αντίο. Θα είμαι για πάντα παίκτης του Άγιαξ και ελπίζω να επιστρέψω σύντομα στο Άμστερνταμ, σε διαφορετικό ρόλο ως προπονητής» ανέφερε από την πλευρά του ο 34χρονος άσος.

Από την πλευρά του, ο διεθυντής ποδοσφαίρου του Άγιαξ, Σβεν Μίσλιντατ έκανε την εξής δήλωση: «Ο Ντούσαν μας είπε ότι ήθελε να λύσει το συμβόλαιό του. Από την άφιξή του το 2018, έχει δείξει πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα και πως είναι πραγματικός ηγέτης, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Την περασμένη σεζόν τα στατιστικά του ήταν απίστευτα και δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα της Eredivisie από τη μεταγραφή του στον Άγιαξ. Το γεγονός ότι φεύγει είναι μια απίστευτη απώλεια για τον Μόρις Στάιν και το επιτελείο του. Θα θέλαμε πολύ να τον κρατήσουμε, αλλά σεβόμαστε το αίτημά του και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το υπόλοιπο της καριέρας του. Ο Άγιαξ έχει έρθει σε επαφή μαζί του σχετικά με το επόμενο βήμα στην καριέρα του όσον αφορά την προπονητική, και του έχουμε ενημερώσει ότι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.