Αγγλία: Γιατί οι ομάδες της κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την Ευρώπη

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2024

Αντιμέτωπη με αποκλεισμό από το Euro του 2028 είναι η εθνική ομάδα της Αγγλίας και δεν αποτελεί κάποιας μορφής αστείου και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία θα είναι οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με αναφορές διεθνών Μέσων, η UEFA έχει εκδώσει μια προειδοποίηση προς την Αγγλία στην οποία κάνει λόγο για πιθανό αποκλεισμό από το τουρνουά.

Συγκεκριμένα, οι «Times» αναφέρουν ότι η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών δήλωσε στους Άγγλους υπουργούς ότι η Εθνική ομάδα μπορεί να αποκλειστεί, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός της χώρας, Κιρ Στάρμερ προχωρήσει στα σχέδια για την εισαγωγή ρυθμιστικής αρχής ανδρικού ποδοσφαίρου.

Η αντίδραση της UEFA

Από την πλευρά του, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, γενικός γραμματέας της UEFA εξέδωσε την προειδοποίηση σε επιστολή του προς τη γραμματέα Πολιτισμού, Λίζα, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να λάβει χώρα «καμία κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία του ποδοσφαίρου», ενώ σε άλλο του σχόλιο ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε πως «η ανεξαρτησία στο ποδόσφαιρο είναι θεμελιώδης απαίτηση».

Το σχέδιο της κυβέρνησης

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, προβλέπεται η καθιέρωση ενός «φύλακα» που θα ελέγχει όλους τους συλλόγους, οι οποίοι αγωνίζονται στην Αγγλία σε μια προσπάθεια αποτροπής των πλουσιότερων συλλόγων να δημιουργήσουν διαφορετική ευρωπαϊκή σούπερ λίγκα. 

Ο «φύλακας» δεν εισήχθη ποτέ επίσημα από τη στιγμή που οι Συντηρητικοί εκδιώχθηκαν από την κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση των Εργατικών, που εκλέχτηκε, δεσμεύτηκε να συνεχίσει την ιδέα και να προχωρήσει το σχέδιο.

Αν όμως γίνει πράξη, τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες για την εθνική ομάδα, που μπορεί να πληρώσει το... μάρμαρο της ενδεχόμενης κυβερνητικής παρέμβασης.

Αξίζει όμως να τονιστεί πως η Αγγλία δεν κινδυνεύει μόνο με αποκλεισμό από το επόμενο Euro.

Επίσης, όλοι οι αγγλικοί σύλλογοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή τους στο Champions League, το Europa League και το Conference League, δηλαδή όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.