Αγγλία: Επενδύουν 200 εκ. στις ακαδημίες! Στην Ελλάδα τα μοιράζουν στις ΠΑΕ

Metrosport Team29 Μαρτίου 2021

Σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται η διαφορά νοοτροπίας, αντίληψης και σκέψης. Στην Αγγλία η FA εκπόνησε και θέτει σε εφαρμογή τη στρατηγική «Survive, Revive, Thrive» στο πλαίσιο της ανάκαμψης από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στο ποδόσφαιρο. Τι περιλαμβάνει; 

Επένδυση 200 εκ. ευρώ, στα επόμενα τέσσερα χρόνια, στη βάση του ποδοσφαίρου! Στις ακαδημίες και τη δημιουργία (αυτό ακριβώς είναι το νούμερο, δεν πρόκειται περί λάθους) 5.000 νέων γηπέδων καλής ποιότητας. Οι Άγγλοι μάλιστα επί τούτου θέλουν να διασφαλίσουν και ότι τα κορίτσια θα έχουν την ίδια πρόσβαση με τα αγόρια! Το πόσο σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο στην Αγγλική κοινωνία, αποτυπώνεται σε μια έκθεση της FA που αναφέρει ότι η κοινωνική και οικονομική αξία του λαϊκού ποδοσφαίρου υπερβαίνει τα 10 δισ. Λίρες το χρόνο!

«Οι παίκτες, στην καρδιά όσων κάνουμε»

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της FA, Τζέιμς Κένταλ, δήλωσε μάλιστα επί τούτου: «Είμαι βέβαιος ότι θα εκμεταλλευτούμε την αξιοσημείωτη συντροφικότητα και ανθεκτικότητα που έδειξε το εθνικό μας παιχνίδι απέναντι στον Covid-19 και θα το χρησιμοποιήσουμε ως δύναμη για καλό. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο ποσό, αλλά ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε αυτήν τη στρατηγική που θέτει τους παίκτες στην καρδιά όλων όσων κάνουμε»!

Η Ελλάδα των… ΠΑΕ

Τη στιγμή που η Αγγλία δείχνει (διαρκώς, αλλά εν προκειμένω ακόμη μια φορά) ότι για να στηριχθεί το (πανίσχυρο) ποδοσφαιρικό οικοδόμημά της επενδύει στη βάση αυτού και όχι στην κορυφή του, η Ελλάδα έχει μια άλλη, διαφορετική γνώμη. Εφαρμόζει την τακτική της τεράστιας χρηματοδότησης στις ΠΑΕ! Ειδικά στην Super League. Ούτε λόγος για τη βάση, την ουσία του ίδιου του παιχνιδιού. Καμία αναφορά καν στο «λαϊκό παιχνίδι» που λένε οι Άγγλοι. Άλλωστε, τι ξέρουν εκείνοι; Η «κορυφή» να είναι καλά, οι «μεγάλοι» να είναι ικανοποιημένοι και να μην γκρινιάζουν, να μην ενοχλούν, να μην φωνάζουν. Εκείνοι έχουν άλλωστε τη δύναμη. Οι «μικρότεροι» και να πουν οτιδήποτε δεν έχει σημασία. Ή τουλάχιστον δεν έχουν δύναμη να ενοχλήσουν, όσο η «βιτρίνα» είναι ικανοποιημένη. Ούτε 5.000 γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα λοιπόν, ούτε τίποτα. Στις ΠΑΕ. Αλλά τι να ξέρουν και οι Άγγλοι…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.