Αγγελούδης: «Στόχος μας να γίνει πιο πράσινη η Θεσσαλονίκη, θέλουμε να αναπλάσουμε την Εγνατία»

Metrosport Team17 Ιουλίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Στέλιος Αγγελούδης, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να μιλάει για το πλάνο που έχει ετοιμάσει, αλλά και την αναβάθμιση που θέλει να επιχειρήσει στη Θεσσαλονίκη και σε συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες της πόλης.

Αρχικά ανέφερε: «Βρίσκομαι σε περιοδεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να υπάρχει η άμεση επαφή με τον κόσμο της πόλης, κάτι που είχαμε προαναγγείλει και πριν 4 μήνες. Στόχος μας είναι η πόλη να επιστρέψει στην κανονικότητα και να δημιουργήσει ένα σχέδιο για το μέλλον».

Για το πρόγραμμα του:«Κάθε φορά φεύγω και πιο 'θυμωμένος. Η Εγνατία βρίσκεται σε εγκατάλειψη, κλειστά καταστήματα, σπασμένα πεζοδρόμια και καταστάσεις που έχουν οδηγήσει τον κόσμο να πιστεύει πως τίποτα δεν θα αλλάξει. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν έχουμε διαχειριστεί τοπική αυτοδιοίκηση και από την ημέρα που αποφασίσαμε την υποψηφιότητα μας , είμαστε έξω, όχι στο γραφείο μας. Ένα από τα μεγάλα έργα που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι η ανάπλαση της Εγνατίας από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι τη ΔΕΘ, με στόχο να βρει η Εγνατία τον παλιό της ρυθμό».

Ενώ πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε την πόλη μας πιο πράσινη. Θέλουμε να προχωρήσουμε και στην εκτόνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος με ορίζοντα και την άφιξη του μετρό στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει το έργο του ντεκ της παραλίας, ένα έργο που έχει γίνει γνωστό εδώ και 20 χρόνια και τώρα προκηρύχθηκε το έργο 2 μήνες πριν τις εκλογές, λες και ο Θεσσαλονικιός έχει στενή μνήμη και θα ξεχάσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια».

Αναφορικά με τις προτάσεις του και τη συνέχεια που πρέπει να υπάρχει, υπογράμμισε: «Η κάθε δημοτική αρχή έχει συνέχεια, όπως ο κ. Μπουτάρης άφησε κάποια έργα και δεν τα συνέχισε ο κ. Ζέρβας, εμείς αν μας παραδοθούν μελέτες, θα τις συνεχίσουμε γιατί αλλιώς θα γίνει η Θεσσαλονίκη η πόλη των ματαιωμένων σχεδίων. Υπάρχει μία επιτροπή σχεδίων , που έχει ετοιμάσει κάποιες προτάσεις και θα θέτουμε τις προτάσεις αυτές από τον επόμενο μήνα και μετά».

Για να συμπληρώσει για τη Θεσσαλονίκη ως αθλητική πρωτεύουσα: «Υπάρχει μία διαδικασία για την αθλητική πρωτεύουσα. Καλώ τον κύριο Ζέρβα να καταθέσει αίτημα, ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη η αθλητική πρωτεύουσα της Ευρώπης και πρώτος εγώ θα τον βοηθήσω. Η συνεργασία για την πόλη δεν πρέπει να διακόπτεται επειδή υπάρχει προεκλογική εκστρατεία. Χρειάζεται να υπερβούμε τα ''εγώ'' μας για το καλό της Θεσσαλονίκης».

Για τις εξελίξεις υπάρχουν με το θέμα της διάρρηξης του γραφείου του: «Προχωρήσαμε σε μηνύσεις, έγινε έλεγχος από την αστυνομία και αναμένουμε αν βρεθεί κάτι να μας ενημερώσουν. Δεν θα ήθελα να αποτελεί αυτό μέρος της προεκλογικής εκστρατείας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.